Citroencake

0 2.194

Citroencake is een hele makkelijke cake die je zo in elkaar flanst en vaak heb je ook alle ingrediënten wel in huis.  Deze makkelijke citroencake heeft maar 5 ingrediënten en moet een uurtje in de oven. Citroencake is 1 van de bekende cake recepten, net zoals oma’s cake, boerencake en het basisrecept cake. Van cake zijn er meerdere recepten en bereidingen en allen hebben ze een iets andere cake als resultaat, De ene cake is luchtig, de ander juist wat vaster. Ook heb je de wat nattere cake en de wat drogere cake. Hieronder heb je een heerlijke citroencake recept die bij mij toch wel favoriet is. Een citroencake is eigenlijk zo gebakken en valt altijd wel in de smaak bij gasten, zeker als je de cake ook nog zelf gebakken hebt.

Citroencake recept

  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van halve citroen

Citroencake maken

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Klop de boter met de suiker op
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe
  • Voeg dat het sap van een halve citroen toe
  • Meng de citroenrasp met de bloem en voeg dit ook toe aan het beslag
  • Roer goed door en giet het beslag in een ingevette cakevorm
  • Zet in de oven en bak de cake in 1 uur gaar (controleer na 50 vast met een sateprikker of deze er droog uitkomt, zo ja dan is de cake gaar)
Citroencake

Citroencake

5 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van halve citroen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Klop de boter met de suiker op
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe
  • Voeg dat het sap van een halve citroen toe
  • Meng de citroenrasp met de bloem en voeg dit ook toe aan het beslag
  • Roer goed door en giet het beslag in een ingevette cakevorm
  • Zet in de oven en bak de cake in 1 uur gaar (controleer na 50 vast met een sateprikker of deze er droog uitkomt, zo ja dan is de cake gaar)

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept