Rabarber cake

0 88.900

Rabarber cake is in de zomer een heerlijke cake. Verse rabarber is ongeveer van april tot en met juli te krijgen maar mei is echt rabarbermaand. Verse rabarber kun je eventueel ook invriezen zodat je later in het jaar deze cake ook kunt maken.

Rabarbercake recept 

  • 2 á 3 stengels rabarber
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 witte gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren op kamer temperatuur
  • 200 gram bloem
  • 20 gram custardpoeder 

Rabarbercake maken

  1. Verwarm de oven voor op op 180 graden en vet een brownie blik in (ongeveer 25x25cm)
  2. Spoel de rabarber af en snijd in kleine stukjes, meng de rabarber met de custardpoeder
  3. Mix de boter samen met de basterdsuiker luchtig tot de boter wit word
  4. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en het zakje vanillesuiker
  5. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het boven het botermengsel en mix het tot een glad beslag
  6. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel hierover de rabarber, druk de stukjes iets in het beslag
  7. Zet het bakblik in de oven en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar
  8. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken, komt de sateprikker er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is.
  9. Laat de cake afkoelen en snijd dan in stukjes
Rabarber cake

Rabarber cake

5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 2 á 3 stengels rabarber
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 witte gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren op kamer temperatuur
  • 200 gram bloem
  • 20 gram custardpoeder

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op op 180 graden en vet een brownieblik in (ongeveer 25x25cm)
  • Spoel de rabarber af en snijd in kleine stukjes, meng de rabarber met de custardpoeder
  • Mix de boter samen met de basterdsuiker luchtig tot de boter wit word
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en het zakje vanillesuiker
  • Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het boven het botermengsel en mix het tot een glad beslag
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel hierover de rabarber, druk de stukjes iets in het beslag
  • Zet het bakblik in de oven en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar
  • Controleer met een sateprikker of de cake gaar is door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken, komt de sateprikker er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is.
  • Laat de cake afkoelen en snijd dan in stukjes

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept