Rozijnencake

0 10.742

Een heerlijke en makkelijke rozijnencake. In dit recept zijn de rozijnen geweld in rum, maar gebruik ook eens contreau en wat sinaasappelschil, ook erg lekker.

Rozijnencake recept

  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • snuf zout
  • 40 ml rum om de rozijnen in te weken
  • 250 ml rozijnen
  • eetlepel bloem

Rozijnencake maken

  1. Week de rozijnen een uurtje in de rum en giet dan goed af, droog de rozijnen met keukenpapier of een schone theedoek en meng dan met een eetlepel bloem
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden
  3. Mix de boter met de suiker tot de boter wit word
  4. Klop dan 1 voor 1 de eieren erdoor en zeef dan de bloem samen met het bakpoeder en voeg dit bij het botermengsel
  5. Mix heel kort door tot een glad beslag en spatel als laatste de gewelde rozijnen door het beslag
  6. Verdeel het beslag over de bakvorm en zet in het midden van de oven
  7. Bak de rozijnencake in ongeveer 1 uur gaar, prik na 50 minuten met een sateprikker in het midden van de cake, komt de sateprikker er droog uit dan is de cake gaar, verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de sateprikker er droog uitkomt
  8. Haal de cake dan uit de oven en laat de cake afkoelen voor je hem aansnijd
Rozijnencake

Rozijnencake

4.67 van 15 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • snuf zout
  • 40 ml rum om de rozijnen in te weken
  • 250 ml rozijnen
  • eetlepel bloem

Werkwijze

  • Week de rozijnen een uurtje in de rum en giet dan goed af, droog de rozijnen met keukenpapier of een schone theedoek en meng dan met een eetlepel bloem
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Mix de boter met de suiker tot de boter wit word
  • Klop dan 1 voor 1 de eieren erdoor en zeef dan de bloem samen met het bakpoeder en voeg dit bij het botermengsel
  • Mix heel kort door tot een glad beslag en spatel als laatste de gewelde rozijnen door het beslag
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en zet in het midden van de oven
  • Bak de rozijnencake in ongeveer 1 uur gaar, prik na 50 minuten met een sateprikker in het midden van de cake, komt de sateprikker er droog uit dan is de cake gaar, verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de sateprikker er droog uitkomt
  • Haal de cake dan uit de oven en laat de cake afkoelen voor je hem aansnijd

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept