Citroencake
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
 
Ingrediƫnten
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van halve citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Klop de boter met de suiker op
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe
  4. Voeg dat het sap van een halve citroen toe
  5. Meng de citroenrasp met de bloem en voeg dit ook toe aan het beslag
  6. Roer goed door en giet het beslag in een ingevette cakevorm
  7. Zet in de oven en bak de cake in 1 uur gaar (controleer na 50 vast met een sateprikker of deze er droog uitkomt, zo ja dan is de cake gaar)
Recipe by Cake recept at https://www.cake-recept.nl/citroencake/