Cake zonder ei
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
1 cake
 
Ingrediƫnten
  • 200 gram bloem
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 200 gram zachte roomboter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel rasp van citroenschil
  • 230 ml karnemelk (of gewone melk)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met wat boter of een bak spray
  2. Klop de zachte roomboter met de suiker luchtig
  3. Voeg dan de melk, zout, het citroenrasp en het vanille extract toe en roer goed door
  4. Leg een zeef op de beslagkom en meng de bloem samen met het bakpoeder en zeef dan door de zeef bij het boter mengsel
  5. Mix nogmaals goed door en giet het gladde beslag in het bakblik
  6. Zet daarna in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 35-40 minuten gaar
  7. Controleer na 35 minuten door met een sateprikker in de cake te prikken, komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is
  8. Haal de cake dan uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen, stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen voordat je de cake gaat snijden
Recipe by Cake recept at https://www.cake-recept.nl/cake-zonder-ei/