Tulband cake
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
1 tulband cake
 
Ingrediƫnten
  • 300 gram zachte roomboter
  • 300 gram bloem
  • 300 gram fijne tafelsuiker
  • 6 grote eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel rasp van citroen
  • 1 theelepel vanille extract
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Doe de zachte roomboter samen met de suiker in een mengkom en klop met de (hand)mixer het geheel luchtig
  3. Voeg dan de citroenrasp en het vanille extract toe
  4. Doe dan 1 voor 1 de eieren erbij en klop na elk ei goed door
  5. Voeg dan het bakpoeder en het zout door de bloem en zeef dit boven het ei/boter/suiker mengsel
  6. Roer nogmaals alles goed door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat
  7. Vet de tulbandvorm goed in met boter (ik gebruik zelf graag een bakspray)
  8. Giet dan het beslag in de tulbandvorm en zet het geheel in het midden van de oven op een rooster
  9. Bak de tulbandcake in ongeveer 80-90 gaar (controleer na 80 minuten even door met een sateprikker in de cake te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, blijft er nog beslag aan kleven veleng de baktijd dan steeds met 10 minuten en controleer dan weer
  10. Zodra de cake gaar is uit de oven halen en de cake eerst 10 minuten in het bakblik laten afkoelen, dan op een rooster storten en verder af laten koelen
Recipe by Cake recept at https://www.cake-recept.nl/tulband-cake/