Cake van zelfrijzend bakmeel
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
1 cake
 
Ingrediƫnten
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 250 gram zachte boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 250 gram suiker
  • rasp van 1 theelepel citroenschil (of sinaasappelschil ook lekker)
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden
  2. Vet een bakblik in met boter of gebruik een bak spray
  3. Klop de zachte boter samen met de suiker tot een gladde massa
  4. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en klop het ei er steeds door voordat je het volgende ei toe voegt
  5. Mix als laatste het gezeefde zelfrijzende bakmeel toe samen met de citroenrasp en mix tot een glad beslag
  6. Giet het beslag in het bakblik en zet in het midden van de oven op een rooster
  7. Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar
  8. Controleer of de cake gaar is door er met een sate prikker in te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is
  9. Stort de gare cake op een taartrooster en laat verder afkoelen voordat je de cake aansnijd
Recipe by Cake recept at https://www.cake-recept.nl/cake-zelfrijzend-bakmeel/