Cakebeslag
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
1 cake
 
Ingrediƫnten
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of 250 bloem met 2 theelepels bakpoeder)
  • 5 eieren
  • 1 theelepel citroenrasp
Bereiding
  1. Doe de boter samen met de suiker in een beslagkom en mix tot de boter wat witter word
  2. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds door
  3. Voeg dan de citroenrasp toe en het zelfrijzend bakmeel en mix het geheel nogmaals goed door tot je een glad beslag hebt
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden
  5. Vet een cakeblik in met wat boter of een bakspray
  6. Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven op een rooster
  7. Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin
  8. Prik met een sateprikker in het midden van de cake, komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, zo niet de baktijd iets verlengen
  9. Zodra de cake gaar is haal je deze uit de oven en stort je deze op een taartrooster om af te koelen
Recipe by Cake recept at https://www.cake-recept.nl/cakebeslag/