Oma's cake
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
1 cake
 
Ingrediƫnten
  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter om kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Vet een cakeblik in en zet apart
  3. Klop in een mengkom de boter samen met de suiker en vanillesuiker goed glad
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf door mixen
  5. Doe dan langzaam de gezeefde bloem erbij en als laatste de bakpoeder en een snuf zout
  6. Mix nog even een goede 2 minuten het beslag goed door tot je een mooi glad en luchtig beslag krijgt
  7. Giet het cake beslag nu in de cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 1 uur
  8. Controleer of de cake gaar is door er met een sate prikker in het midden van de cake te prikken
  9. Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar, zo niet bak dan nog even iets langer
  10. Laat vervolgens even afkoelen in het blik voor je de cake omkeert op een bak rooster om verder af te laten koelen.
Recipe by Cake recept at https://www.cake-recept.nl/omas-cake/