Appelcake
Schrijver: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
1 cake
 
Ingrediƫnten
  • 2 grote goudrenetten (of andere stevige zoetzure appel)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen (even geweld in warm water en daarna goed uit laten lekken)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in blokjes
  3. Zeef boven een beslagkom het zelfrijzend bakmeel, voeg de basterdsuiker, de bakpoeder, de eieren, het kaneelpoeder en de vanillesuiker toe en mix even door elkaar
  4. Laat de boter even smelten in een steelpannetje op het vuur en voeg dit bij het beslag, roer weer door
  5. Voeg als laatste de rozijnen en de appelblokjes toe en roer nogmaals goed door
  6. Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor 1 uur en 15 minuten
  7. Laat de cake afkoelen in het bakblik voordat je hem stort, door de appel blijft de cake wat vochtig
Recipe by Cake recept at https://www.cake-recept.nl/appelcake/