Rabarbercake
Schrijver: 
Recept: Cake
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal: 
1 cake
 
Ingrediƫnten
  • 2 Ć” 3 stengels rabarber
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 witte gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren op kamer temperatuur
  • 200 gram bloem
  • 20 gram custardpoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op op 160 graden en vet een brownieblik in (ongeveer 25x25cm)
  2. Spoel de rabarber af en snijd in kleine stukjes, meng de rabarber met de custardpoeder
  3. Mix de boter samen met de basterdsuiker luchtig tot de boter wit word
  4. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en het zakje vanillesuiker
  5. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het boven het botermengsel en mix het tot een glad beslag
  6. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel hierover de rabarber, druk de stukjes iets in het beslag
  7. Zet het bakblik in de oven en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar
  8. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken, komt de sateprikker er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is.
  9. Laat de cake afkoelen en snijd dan in stukjes
Recipe by Cake recept at https://www.cake-recept.nl/rabarbercake/