
Kersencake
Kersencake
Deze kersencake kun je maken van verse kersen (in het kersenseizoen) of gebruik kersen uit een pot of blik. Gebruik lekkere zoete kersen zonder pit en zorg dat je de kersen goed uit laat lekker en dan nog even op een keukenpapiertje legt zodat ze zo min mogelijk vocht bevatten.
De kersen kun je ook vervangen door bosbessen of bijvoorbeeld frambozen.
Neem een bakblik van ongeveer 24×24 cm voor dit recept. Je kunt de cake ook in een gewoon cakeblik bakken maar dan word de baktijd waarschijnlijk wel wat langer. Hoe hoger de cake is hoe langer deze in de oven moet. Heb je geen vierkant bakblik dan kun je ook gewoon een ronde springvorm gebruiken. Pas eventueel je baktijd iets aan.
Kersencake recept
- 275 gram bloem
- 300 gram zoete ontpitte kersen
- 250 ml slagroom
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 1 zakje bakpoeder
- Poedersuiker om te bestrooien
Kersencake maken
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in
- Doe de eieren met de suiker in een beslagkom en roer deze los
- Voeg het vanille extract toe en klop goed door
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder en voeg steeds een beetje bloem afgewisseld met de slagroom toe aan de eieren terwijl je blijft roeren/mixen tot je een glad beslag hebt
- Verdeel het beslag over het bakblik en verdeel de ontpitte kersen over het beslag
- Schuif het bakblik in de oven en bak de kersencake in ongeveer 35-40 minuten gaar
- Prik na 35 minuten met een sateprikker in het midden van de cake, zodra deze er droog uitkomt is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen
- Laat de cake afkoelen voordat je deze aansnijd
- Bestrooi voor het serveren desgewenst met poedersuiker
Zo maak je zelf deze heerlijke cake met kersen

Ingrediënten
- 275 gram bloem
- 300 gram zoete ontpitte kersen
- 250 ml slagroom
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 1 zakje bakpoeder
- Poedersuiker om te bestrooien
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in
- Doe de eieren met de suiker in een beslagkom en roer deze los
- Voeg het vanille extract toe en klop goed door
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder en voeg steeds een beetje bloem afgewisseld met de slagroom toe aan de eieren terwijl je blijft roeren/mixen tot je een glad beslag hebt
- Verdeel het beslag over het bakblik en verdeel de ontpitte kersen over het beslag
- Schuif het bakblik in de oven en bak de kersencake in ongeveer 35-40 minuten gaar
- Prik na 35 minuten met een sateprikker in het midden van de cake, zodra deze er droog uitkomt is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen
- Laat de cake afkoelen voordat je deze aansnijd
- Bestrooi voor het serveren desgewenst met poedersuiker