Ga terug
–+ servings
appelcake

Appelcake

4 van 11 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: cake-recept.nl

Ingrediënten

  • 2 grote goudrenetten of andere stevige zoetzure appel
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen even geweld in warm water en daarna goed uit laten lekken

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in blokjes
  • Zeef boven een beslagkom het zelfrijzend bakmeel, voeg de basterdsuiker, de bakpoeder, de eieren, het kaneelpoeder en de vanillesuiker toe en mix even door elkaar
  • Laat de boter even smelten in een steelpannetje op het vuur en voeg dit bij het beslag, roer weer door
  • Voeg als laatste de rozijnen en de appelblokjes toe en roer nogmaals goed door
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor 1 uur en 15 minuten
  • Laat de cake afkoelen in het bakblik voordat je hem stort, door de appel blijft de cake wat vochtig