Ga terug
–+ servings
oma's cake

Oma's cake

3.96 van 66 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter om kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet een cakeblik in en zet apart
  • Klop in een mengkom de boter samen met de suiker en vanillesuiker goed glad
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf door mixen
  • Doe dan langzaam de gezeefde bloem erbij en als laatste de bakpoeder en een snuf zout
  • Mix nog even een goede 2 minuten het beslag goed door tot je een mooi glad en luchtig beslag krijgt
  • Giet het cake beslag nu in de cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 1 uur
  • Controleer of de cake gaar is door er met een sate prikker in het midden van de cake te prikken
  • Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar, zo niet bak dan nog even iets langer
  • Laat vervolgens even afkoelen in het blik voor je de cake omkeert op een bak rooster om verder af te laten koelen.