Ga terug
cake bakken

Cake maken

No ratings yet
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Auteur: Cake recept

Ingrediƫnten

  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 250 gram ei ga uit van 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • rasp van 1 citroen optioneel en voor een subtielere citroensmaak gebruik dan maximaal 10 gram citroenrasp

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Roer de boter glad en romig
  • Voeg de suiker toe en blijf met de mixer kloppen tot de boter luchtig word (deze word dan een stuk lichter/wit)
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en wacht met het volgende ei tot de eerste opgenomen is
  • Voeg als laatste de bloem toe (en eventueel de citroenrasp) en meng goed door tot een glad beslag
  • Vet het cakeblik in en giet het beslag erin
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 50 minuten gaar (controleer dit door er met een sateprikker in te prikken, als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar)
  • Stort de cake na het bakken op een taartrooster en laat afkoelen