Ga terug
–+ servings
Citroencake

Citroencake

5 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van halve citroen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Klop de boter met de suiker op
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe
  • Voeg dat het sap van een halve citroen toe
  • Meng de citroenrasp met de bloem en voeg dit ook toe aan het beslag
  • Roer goed door en giet het beslag in een ingevette cakevorm
  • Zet in de oven en bak de cake in 1 uur gaar (controleer na 50 vast met een sateprikker of deze er droog uitkomt, zo ja dan is de cake gaar)