Verwarm de oven voor op 175°C hetelucht. Vet een cakevorm in (ca. 24 cm) en bekleed met bakpapier.
Klop de boter en suiker romig en licht. Voeg de eieren één voor één toe, goed mixen na elk ei.
Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor, gevolgd door het maanzaad, de citroenrasp, het sap, yoghurt en een snufje zout. Meng tot een glad beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 45-50 minuten gaar. Check met een satéprikker: komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar.
Terwijl de cake nog warm is, meng je het citroensap met poedersuiker en giet je dit gelijkmatig over de cake. Laat volledig afkoelen in de vorm.
Voor een extra feestelijke afwerking kun je de cake afmaken met een glazuurlaagje: meng poedersuiker met citroensap tot een dik vloeibaar glazuur en druppel het over de afgekoelde cake.