Ga terug
–+ servings
Chocoladecake

Chocoladecake

5 van 10 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem gezeefd
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 50 gram cacoa gezeefd
  • 5 eetlepels melk
  • rasp van 1 sinaaasappelschil, optioneel

Werkwijze

  • Vet een bakblik in en verwarm de oven voor op 160 graden
  • Klop met een handmixer de zachte roomboter samen met de suiker en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe terwijl je tussendoor steeds even klopt
  • Zeef de bloem, samen met het bakpoeder en de cacoa door een zeef en voeg het bij het botermengsel
  • Voeg eetlepels melk toe en mix het geheel tot een glad beslag
  • Giet het beslag in het bakblik en zet de cake in de oven
  • Prik met 50 minuten even met een sateprikker in het midden van de cake en kijk of de cake al gaar is (dan komt de sateprikker er schoon uit)
  • Verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is (bij mij was de cake na 60 minuten gaar)
  • Stort de cake op een taartrooster en laat afkoelen