Chocoladecake

0 22.165

Chocoladecake

Chocoladecake is een cake die bijna iedereen wel lust. Je kunt alleen cacoa toevoegen aan een chocoladecake maar ook bv nog wat extra stukjes chocola. In onderstaand recept heb ik alleen gebruik gemaakt van cacoa. Ook erg lekker in onderstaand recept is om wat rasp van sinaasappelschil door het beslag te doen, rasp van 1 sinaasappel is genoeg. Het geeft de cake net iets extra’s.

Maak ook eens een lekkere carrot cake of een red velvet cake, of hou je van fruit ga dan eens voor de appelcake of in het rabarber seizoen maak dan eens deze heerlijke rabarbercake.

Chocoladecake recept

  • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram bloem gezeefd
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 50 gram cacoa gezeefd
  • 5 eetlepels melk
  • (rasp van 1 sinaaasappelschil, optioneel)

Chocoladecake maken

  1. Vet een bakblik in en verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Klop met een handmixer de zachte roomboter samen met de suiker en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe terwijl je tussendoor steeds even klopt
  3. Zeef de bloem, samen met het bakpoeder en de cacoa door een zeef en voeg het bij het botermengsel
  4. Voeg eetlepels melk toe en mix het geheel tot een glad beslag
  5. Giet het beslag in het bakblik en zet de cake in de oven
  6. Prik met 50 minuten even met een sateprikker in het midden van de cake en kijk of de cake al gaar is (dan komt de sateprikker er schoon uit)
  7. Verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is (bij mij was de cake na 60 minuten gaar)
  8. Stort de cake op een taartrooster en laat afkoelen

Zelf een chocoladecake maken doe je zo

chocoladecake

Chocoladecake

4.64 van 19 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem gezeefd
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 50 gram cacoa gezeefd
  • 5 eetlepels melk
  • rasp van 1 sinaaasappelschil, optioneel

Werkwijze

  • Vet een bakblik in en verwarm de oven voor op 160 graden
  • Klop met een handmixer de zachte roomboter samen met de suiker en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe terwijl je tussendoor steeds even klopt
  • Zeef de bloem, samen met het bakpoeder en de cacoa door een zeef en voeg het bij het botermengsel
  • Voeg eetlepels melk toe en mix het geheel tot een glad beslag
  • Giet het beslag in het bakblik en zet de cake in de oven
  • Prik met 50 minuten even met een sateprikker in het midden van de cake en kijk of de cake al gaar is (dan komt de sateprikker er schoon uit)
  • Verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is (bij mij was de cake na 60 minuten gaar)
  • Stort de cake op een taartrooster en laat afkoelen

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept