Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet het bakblik in met het klontje boter en verdeel dan de eetlepel bloem door de vorm door de vorm heen en weer te bewegen zodat de bloem aan de boter blijft zitten of gebruik een bakspray om de cakevorm in te vetten
Klop de boter (die op kamer temperatuur is) met een garde of mixer glad en romig
Voeg de suiker en de citroenrasp toe en klop tot een luchtige massa (de boter word lichter/wit)
Voeg tijdens het kloppen de eieren 1 voor 1 toe aan de massa
Meng als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer tot een glad beslag
Giet het beslag daarna in de vorm en zet in de oven voor 50 minuten
Controleer of de cake gaar is door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken en kijk of deze er schoon en droog weer uitkomt, dan is de cake gaar. Zo niet laat dan de cake 5 minuten langer in de oven staan en controleer dan weer.
Haal de cake uit de oven en keer deze om op een taartrooster en laat afkoelen voor je de cake gaat snijden.