Ga terug
–+ servings

Cake recept

5 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 250 gram boter op kamer temperatuur
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met 1 theelepel bakpoeder
  • 250 gram suiker
  • 250 gram ei ga uit van 5 eieren
  • 10 gram citroenrasp

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet het bakblik in met het klontje boter en verdeel dan de eetlepel bloem door de vorm door de vorm heen en weer te bewegen zodat de bloem aan de boter blijft zitten of gebruik een bakspray om de cakevorm in te vetten
  • Klop de boter (die op kamer temperatuur is) met een garde of mixer glad en romig
  • Voeg de suiker en de citroenrasp toe en klop tot een luchtige massa (de boter word lichter/wit)
  • Voeg tijdens het kloppen de eieren 1 voor 1 toe aan de massa
  • Meng als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer tot een glad beslag
  • Giet het beslag daarna in de vorm en zet in de oven voor 50 minuten
  • Controleer of de cake gaar is door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken en kijk of deze er schoon en droog weer uitkomt, dan is de cake gaar. Zo niet laat dan de cake 5 minuten langer in de oven staan en controleer dan weer.
  • Haal de cake uit de oven en keer deze om op een taartrooster en laat afkoelen voor je de cake gaat snijden.