Ga terug
–+ servings
Cake beslag maken

Cakebeslag maken

4.60 van 15 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 250 gram fijne suiker
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met 1 theelepel bakpoeder

Werkwijze

Cake beslag maken

  • Klop de boter met de suiker goed op tot de boter iets witter begint te worden
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe maar blijf goed kloppen in de tussentijd
  • Als alle eieren goed door het beslag gemengd zijn voeg dan de gezeefde bloem/zelfrijzend bakmeel toe en meng kort tot je een glad beslag hebt. Nu is het beslag klaar om er een cake van te bakken.

Cake bakken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven op 160 graden)
  • Vet een cakeblik goed in en giet het beslag in de vorm
  • Zet het cakeblik in het midden van de oven op een rooster en bak de cake in 40-50 minuten gaar
  • Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker oid in te prikken
  • Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, zo niet verleng de baktijd dan steeds met 10 minuten tot de cake goed is
  • Haal de cake dan uit de vorm en laat op een rooster afkoelen alvorens in plakken te snijden