Cakebeslag maken

0 106.310

Cakebeslag is heel makkelijk om te maken en met het beslag bak je de lekkerste cake. Onderstaand recept is het basis cake beslag. Aan dit beslag kun je altijd nog wat citroen of sinaasappelrasp toevoegen of wat nootjes of chocolade om een andere variant te krijgen. Kijk bij alle recepten voor meer lekkere cake recepten.

Zorg voordat je het cakebeslag gaat maken dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn, zo krijg je het lekkerste resultaat

Cakebeslag recept

  • 250 gram fijne suiker
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met 1 theelepel bakpoeder)

Cakebeslag maken

  1. Klop de boter met de suiker goed op tot de boter iets witter begint te worden
  2. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe maar blijf goed kloppen in de tussentijd
  3. Als alle eieren goed door het beslag gemengd zijn voeg dan de gezeefde bloem/zelfrijzend bakmeel toe en meng kort tot je een glad beslag hebt. Nu is het beslag klaar om er een cake van te bakken.

Cake bakken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven op 160 graden)
  2. Vet een cakeblik goed in en giet het beslag in de vorm
  3. Zet het cakeblik in het midden van de oven op een rooster en bak de cake in 40-50 minuten gaar
  4. Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker oid in te prikken
  5. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, zo niet verleng de baktijd dan steeds met 10 minuten tot de cake goed is
  6. Haal de cake dan uit de vorm en laat op een rooster afkoelen alvorens in plakken te snijden
Cake beslag maken

Cakebeslag maken

4.60 van 15 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 250 gram fijne suiker
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met 1 theelepel bakpoeder

Werkwijze

Cake beslag maken

  • Klop de boter met de suiker goed op tot de boter iets witter begint te worden
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe maar blijf goed kloppen in de tussentijd
  • Als alle eieren goed door het beslag gemengd zijn voeg dan de gezeefde bloem/zelfrijzend bakmeel toe en meng kort tot je een glad beslag hebt. Nu is het beslag klaar om er een cake van te bakken.

Cake bakken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven op 160 graden)
  • Vet een cakeblik goed in en giet het beslag in de vorm
  • Zet het cakeblik in het midden van de oven op een rooster en bak de cake in 40-50 minuten gaar
  • Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker oid in te prikken
  • Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, zo niet verleng de baktijd dan steeds met 10 minuten tot de cake goed is
  • Haal de cake dan uit de vorm en laat op een rooster afkoelen alvorens in plakken te snijden

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept