Cakebeslag

0 76.002

Cakebeslag maken is heel makkelijk. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten, bijvoorbeeld dat je boter en eieren op kamertemperatuur zijn als je cakebeslag wil gaan maken. Haal deze dus op tijd uit de koelkast. Verder is het belangrijk dat je het zelfrijzende bakmeel (of de bloem samen met de bakpoeder) zeeft voordat je het bij het beslag doet. Zo krijg je de lekkerste cake.

Je moet de cake afbakken op 160 graden, dit is voor een gewone oven, een hetelucht oven zou ik op 150 graden zetten. Elke oven is anders dus hou het de eerste keer goed in de gaten. Word je cake te snel te donker zet dan de temperatuur wat lager.

Cakebeslag recept

  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of 250 bloem met 2 theelepels bakpoeder)
  • 5 eieren
  • 1 theelepel citroenrasp

Cakebeslag maken

  1. Doe de boter samen met de suiker in een beslagkom en mix tot de boter wat witter word
  2. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds door
  3. Voeg dan de citroenrasp toe en het zelfrijzend bakmeel en mix het geheel nogmaals goed door tot je een glad beslag hebt

Cake bakken

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Vet een cakeblik in met wat boter of een bakspray
  3. Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven op een rooster
  4. Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin
  5. Prik met een sateprikker in het midden van de cake, komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, zo niet de baktijd iets verlengen
  6. Zodra de cake gaar is haal je deze uit de oven en stort je deze op een taartrooster om af te koelen
cakebeslag maken

Cakebeslag

4.40 van 23 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake Recept

Ingrediënten

  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of 250 bloem met 2 theelepels bakpoeder
  • 5 eieren
  • 1 theelepel citroenrasp

Werkwijze

  • Doe de boter samen met de suiker in een beslagkom en mix tot de boter wat witter word
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds door
  • Voeg dan de citroenrasp toe en het zelfrijzend bakmeel en mix het geheel nogmaals goed door tot je een glad beslag hebt
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet een cakeblik in met wat boter of een bakspray
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven op een rooster
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin
  • Prik met een sateprikker in het midden van de cake, komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, zo niet de baktijd iets verlengen
  • Zodra de cake gaar is haal je deze uit de oven en stort je deze op een taartrooster om af te koelen

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept