Ga terug
+ servings

Cake bakken

5 van 1 stem
Afdrukken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of 250 gram bloem met een theelepel bakpoeder erdoor
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 1 á 2 theelepels citroenrasp

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een cakeblik in met wat boter
  • Klop de boter glad en romig en voeg dan de suiker en het citroenrasp toe
  • Klop tot de boter luchtig word, het mengsel word dan witter
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix het ei door het mengsel tot je het volgende ei erbij doet
  • Meng als laatste het zelfrijzende bakmeel door het beslag tot je een glad mengsel krijgt
  • Giet het beslag in het ingevette cakeblik en zet in het midden van de voorverwarmde oven
  • Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar
  • Prik met een sateprikker in de cake, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen
  • Is de cake gaar haal dan uit de oven en stort de cake op een rooster om verder af te koelen