Cake bakken

Een cake bakken is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien denkt. Heel veel mensen kopen een pak cakemeel van bv koopmans maar dit is echt niet nodig. Zelf een cake bakken is super makkelijk en je hebt er ook maar een paar ingrediënten voor nodig. Boter, suiker, eieren en zelfrijzend bakmeel (of bloem en bakpoeder). Zelf vind ik het ook nog lekker om rasp van een citroen of sinaasappel toe te voegen bij het bakken van een cake. Neem ongeveer 1 tot 2 theelepels rasp op onderstaand recept.

Cake bakken het recept

  • 250 gram (room)boter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of 250 gram bloem met een theelepel bakpoeder erdoor)
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 1 á 2 theelepels citroenrasp

Cake bakken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet een cakeblik in met wat boter
  3. Klop de boter glad en romig en voeg dan de suiker en het citroenrasp toe
  4. Klop tot de boter luchtig word, het mengsel word dan witter
  5. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix het ei door het mengsel tot je het volgende ei erbij doet
  6. Meng als laatste het zelfrijzende bakmeel door het beslag tot je een glad mengsel krijgt
  7. Giet het beslag in het ingevette cakeblik en zet in het midden van de voorverwarmde oven
  8. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar
  9. Prik met een sateprikker in de cake, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen
  10. Is de cake gaar haal dan uit de oven en stort de cake op een rooster om verder af te koelen

Cake bakken

5 van 1 stem
Afdrukken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of 250 gram bloem met een theelepel bakpoeder erdoor
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 1 á 2 theelepels citroenrasp

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een cakeblik in met wat boter
  • Klop de boter glad en romig en voeg dan de suiker en het citroenrasp toe
  • Klop tot de boter luchtig word, het mengsel word dan witter
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix het ei door het mengsel tot je het volgende ei erbij doet
  • Meng als laatste het zelfrijzende bakmeel door het beslag tot je een glad mengsel krijgt
  • Giet het beslag in het ingevette cakeblik en zet in het midden van de voorverwarmde oven
  • Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar
  • Prik met een sateprikker in de cake, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen
  • Is de cake gaar haal dan uit de oven en stort de cake op een rooster om verder af te koelen