Cake bakken

Cake bakken is heel makkelijk en in een uur kun je een cake gebakken hebben. Bakken van cake doe je in een goed voorverwarmde oven van 160 graden en dan is je cake klaar in ongeveer 50 minuten. Hoe lang je precies een cake moet bakken hangt af van je eigen oven. Speel dus zelf een beetje met de temperatuur en de baktijd. Word je cake te donker maar is hij nog niet gaar, zet de temperatuur van de oven dan lager en bak de cake iets langer.

Zorg dat de boter en de eieren op kamer temperatuur zijn voor je begint met je cake bakken. Zeef ook altijd je bloem voordat je deze bij het beslag doet.cake bakken

Cake bakken recept

  • 250 gram boter op kamer temperatuur (margarine of roomboter voor een roomboter cake)
  • 250 gram fijne suiker
  • 250 gram eieren (ga uit van 5 eieren) op kamer temperatuur
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of patentbloem met 2 theelepels bakpoeder)
  • Klontje boter en eetlepel bloem om te bestuiven

Vet het cakeblik in met een klontje boter en bestuif eventueel ook met wat bloem om de cake straks makkelijk te kunnen lossen uit de vorm.

Verwarm de oven voor op 160 graden

Zelf cake bakken

  1. Doe de boter in een beslagkom en roer deze met een mixer glad en romig
  2. Voeg de suiker toe en blijf mixen tot de boter/suiker mengsel luchtig en wit word
  3. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds even door tot het ei opgenomen is voor je het volgende ei toevoegt
  4. Voeg als laatste de gezeefde bloem toe en meng deze er goed door tot je een mooi glad beslag krijgt
  5. Giet het cake beslag nu in het ingevette cakeblik en zet in het midden van de oven op een rooster
  6. Bak de cake nu in ongeveer 50 minuten gaar
  7. Controleer na 50 minuten of de cake gaar is door er met een sateprikker of breinaald in het midden van de cake te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet verleng dan de baktijd met 5 minuten en controleer dan weer.
  8. Laat de cake daarna 1 minuut in de vorm afkoelen en stort de cake daarna op een rooster zodat deze verder kan afkoelen.

Cake bakken

5 van 1 stem
Afdrukken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake Recept

Ingrediënten

  • 250 gram boter op kamer temperatuur margarine of roomboter voor een roomboter cake
  • 250 gram fijne suiker
  • 250 gram eieren ga uit van 5 eieren op kamer temperatuur
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of patentbloem met 2 theelepels bakpoeder
  • Klontje boter en eetlepel bloem om te bestuiven

Werkwijze

  • Vet het cakeblik in met een klontje boter en bestuif eventueel ook met wat bloem om de cake straks makkelijk te kunnen lossen uit de vorm.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de boter in een beslagkom en roer deze met een mixer glad en romig
  • Voeg de suiker toe en blijf mixen tot de boter/suiker mengsel luchtig en wit word
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds even door tot het ei opgenomen is voor je het volgende ei toevoegt
  • Voeg als laatste de gezeefde bloem toe en meng deze er goed door tot je een mooi glad beslag krijgt
  • Giet het cake beslag nu in het ingevette cakeblik en zet in het midden van de oven op een rooster
  • Bak de cake nu in ongeveer 50 minuten gaar
  • Controleer na 50 minuten of de cake gaar is door er met een sateprikker of breinaald in het midden van de cake te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet verleng dan de baktijd met 5 minuten en controleer dan weer.
  • Laat de cake daarna 1 minuut in de vorm afkoelen en stort de cake daarna op een rooster zodat deze verder kan afkoelen.