Ga terug
–+ servings
Cake zonder ei

Cake zonder ei

4.73 van 22 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 200 gram zachte roomboter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel rasp van citroenschil
  • 230 ml karnemelk of gewone melk

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met wat boter of een bakspray
  • Klop de zachte roomboter met de suiker luchtig
  • Voeg dan de melk, het citroenrasp en het vanill extract toe en roer goed door
  • Leg een zeef op de beslagkom en meng de bloem samen met het bakpoeder en zeef dan door de zeef bij het boter mengsel
  • Mix nogmaals goed door en giet het gladde beslag in het bakblik
  • Zet daarna in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 35-40 minuten gaar
  • Controleer na 35 minuten door met een sateprikkerin de cake te prikken, komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is
  • Haal de cake dan uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen, stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen voordat je de cake gaat snijden