Cake zonder ei, zo bak je een cake zonder gebruik van eieren
Cake maak je normaal met ei, dit bepaald voor een groot deel de structuur van een cake, maar kun je cake ook zonder ei bakken? Het antwoord is JA. Het is wel zo dat de structuur van de cake iets anders word, er zit normaal gesproken natuurlijk niet voor niks ei in. Je moet de cake zonder ei dan ook niet helemaal vergelijken met een gewone cake. Net als cake zonder boter is het met een cake zonder ei nou eenmaal zo dat ie anders word dan je misschien gewent bent als je bijvoorbeeld eerst deze cake gebakken hebt.
Cake zonder ei recept
- 200 gram bloem
- 200 gram fijne tafelsuiker
- 200 gram zachte roomboter
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 snuf zout
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel rasp van citroenschil
- 230 ml karnemelk (of gewone melk)
Cake zonder ei bakken
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met wat boter of een bakspray
- Klop de zachte roomboter met de suiker luchtig
- Voeg dan de melk, het citroenrasp en het vanille extract toe en roer goed door
- Leg een zeef op de beslagkom en meng de bloem samen met het bakpoeder en zeef dan door de zeef bij het boter mengsel
- Mix nogmaals goed door en giet het gladde beslag in het bakblik
- Zet daarna in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 35-40 minuten gaar
- Controleer na 35 minuten door met een sate prikker in de cake te prikken, komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is
- Haal de cake dan uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen, stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen voordat je de cake gaat snijden
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 200 gram fijne tafelsuiker
- 200 gram zachte roomboter
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 snuf zout
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel rasp van citroenschil
- 230 ml karnemelk of gewone melk
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met wat boter of een bakspray
- Klop de zachte roomboter met de suiker luchtig
- Voeg dan de melk, het citroenrasp en het vanill extract toe en roer goed door
- Leg een zeef op de beslagkom en meng de bloem samen met het bakpoeder en zeef dan door de zeef bij het boter mengsel
- Mix nogmaals goed door en giet het gladde beslag in het bakblik
- Zet daarna in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 35-40 minuten gaar
- Controleer na 35 minuten door met een sateprikkerin de cake te prikken, komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is
- Haal de cake dan uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen, stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen voordat je de cake gaat snijden