Ga terug
–+ servings
Cake-van-zelfrijzend-bakmeel

Cake van zelfrijzend bakmeel

5 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 250 gram zachte boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 250 gram suiker
  • rasp van 1 theelepel citroenschil of sinaasappelschil ook lekker

Werkwijze

  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Vet een bakblik in met boter of gebruik een bakspray
  • Klop de zachte boter samen met de suiker tot een gladde massa
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en klop het ei er steeds door voordat je het volgende ei toe voegd
  • Mix als laatste het gezeefde zelfrijzende bakmeel toe samen met de citroenrasp en miz tot een glad beslag
  • Giet het beslag in het bakblik en zet in het midden van de oven op een rooster
  • Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar
  • Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is
  • Stort de gare cake op een taartrooster en laat verder afkoelen voordat je de cake aansnijd