Cake van zelfrijzend bakmeel

0 77.724

Je kunt cake prima maken met zelfrijzend bakmeel. In de recepten kun je zowel bloem met bakpoeder gebruiken of je gebruikt in plaats van gewone bloem (met losse bakpoeder) gewoon zelfrijzend bakmeel. Zie je dus in een recept staan bloem en bakpoeder dan kun je deze in het geval van een cake gewoon vervangen door zelfrijzend bakmeel.

Recept cake gemaakt van zelfrijzend bakmeel

  • 5 eieren
  • 250 gram zachte boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 250 gram suiker
  • rasp van 1 theelepel citroenschil (of sinaasappelschil ook lekker)

Cake met zelfrijzend bakmeel maken

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden
  2. Vet een bakblik in met boter of gebruik een bakspray
  3. Klop de zachte boter samen met de suiker tot een gladde massa
  4. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en klop het ei er steeds door voordat je het volgende ei toe voegd
  5. Mix als laatste het gezeefde zelfrijzende bakmeel toe samen met de citroenrasp en miz tot een glad beslag
  6. Giet het beslag in het bakblik en zet in het midden van de oven op een rooster
  7. Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar
  8. Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is
  9. Stort de gare cake op een taartrooster en laat verder afkoelen voordat je de cake aansnijd

Zo maak je snel een cake met zelfrijzend bakmeel

 

Cake-van-zelfrijzend-bakmeel

Cake van zelfrijzend bakmeel

5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 250 gram zachte boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 250 gram suiker
  • rasp van 1 theelepel citroenschil of sinaasappelschil ook lekker

Werkwijze

  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Vet een bakblik in met boter of gebruik een bakspray
  • Klop de zachte boter samen met de suiker tot een gladde massa
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en klop het ei er steeds door voordat je het volgende ei toe voegd
  • Mix als laatste het gezeefde zelfrijzende bakmeel toe samen met de citroenrasp en miz tot een glad beslag
  • Giet het beslag in het bakblik en zet in het midden van de oven op een rooster
  • Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar
  • Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is
  • Stort de gare cake op een taartrooster en laat verder afkoelen voordat je de cake aansnijd

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept