
Cake van zelfrijzend bakmeel
Cake van zelfrijzend bakmeel
Je kunt cake prima maken met zelfrijzend bakmeel. In de recepten kun je zowel bloem met bakpoeder gebruiken of je gebruikt in plaats van gewone bloem (met losse bakpoeder) gewoon zelfrijzend bakmeel. Zie je dus in een recept staan bloem en bakpoeder dan kun je deze in het geval van een cake gewoon vervangen door zelfrijzend bakmeel.
Recept cake gemaakt van zelfrijzend bakmeel
- 5 eieren (op kamertemperatuur)
- 250 gram zachte boter
- 250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 250 gram suiker
- rasp van 1 theelepel citroenschil (of sinaasappelschil ook lekker)
Cake met zelfrijzend bakmeel maken
- Verwarm je oven voor op 160 graden
- Vet een bakblik in met boter of gebruik een bak spray
- Klop de zachte boter samen met de suiker tot een gladde massa
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en klop het ei er steeds door voordat je het volgende ei toe voegt
- Mix als laatste het gezeefde zelfrijzende bakmeel toe samen met de citroenrasp en mix tot een glad beslag
- Giet het beslag in het bakblik en zet in het midden van de oven op een rooster
- Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar
- Controleer of de cake gaar is door er met een sate prikker in te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is
- Stort de gare cake op een taartrooster en laat verder afkoelen voordat je de cake aansnijd
Zo maak je snel een cake met zelfrijzend bakmeel

Ingrediënten
- 5 eieren op kamertemperatuur
- 250 gram zachte boter
- 250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 250 gram suiker
- rasp van 1 theelepel citroenschil of sinaasappelschil ook lekker
Werkwijze
- Verwarm je oven voor op 160 graden
- Vet een bakblik in met boter of gebruik een bak spray
- Klop de zachte boter samen met de suiker tot een gladde massa
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en klop het ei er steeds door voordat je het volgende ei toe voegt
- Mix als laatste het gezeefde zelfrijzende bakmeel toe samen met de citroenrasp en mix tot een glad beslag
- Giet het beslag in het bakblik en zet in het midden van de oven op een rooster
- Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar
- Controleer of de cake gaar is door er met een sate prikker in te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is
- Stort de gare cake op een taartrooster en laat verder afkoelen voordat je de cake aansnijd
Mijn cake rijst niet
Hoe kan dit
Ik doe boter en suiker
Dan eieren een voor een
Hoe lang moet ik mixen met keuken
Machine?
Beste Jakob, gebruik je wel zelfrijzend bakmeel? Het is inderdaad de boter met de suiker tot een romige massa kloppen, dan 1 voor 1 de eieren erdoor kloppen en als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor kloppen tot je een glad beslag hebt. Gebruik ook eieren die op kamertemperatuur zijn. Dan zou je een heerlijke cake moeten krijgen. Succes met bakken
Kunt U mij een recept van cake
Zelfrijzend meel zonder suiker geven
Geweldig recept! Ik moest snel twee cakes in elkaar draaien voor mijn vaders verjaardag de volgende dag, dus dit recept gevonden. Heerlijk beslag, lekker makkelijk, en als je een standmixer hebt is het al helemaal een fluitje van een cent! Ik raad wel aan om het beslag te kloppen op een flink hoge snelheid, anders is je cake wat vaster. (Maar dat is vast een van de ongeschreven basisregels die ik als beginner nog niet ken). Heb er 1 “gewone” cake, en 1 marmercake van gemaakt. Super!
ook super lekker
Als ik zelfrijzend bakmeel gebruik en wil er rozijnen in doen kan dat
Ja hoor dat kan, je kan rozijnen ook toevoegen als je zelfrijzend bakmeel gebruikt. Het lekkerste is om de rozijnen even een half uurtje te weken in bv rum of water. Na het weken de rozijnen goed uit laten lekker, drogen met wat keukenpapier en er een beetje bloem doorheen te mengen. Zo blijven de rozijnen mooi door het beslag zitten bij het bakken
Geweldig recept. Alleen gebruik ik ipv 250 g boter 222.5ml zonnebloem olie. Heerlijke cake en zo makkelijk te maken