Verwarm de oven voor op 175 graden
Vet een cakeblik (of tulband) in met wat boter
Smelt de boter in een pannetje op zacht vuur
Doe de bloem samen met het bakpoeder, suiker, zout, speculaaskruiden en de geraspte sinaasappelschil in een kom en meng goed door elkaar
Giet de gesmolten boter erbij en roer goed door
Voeg nu 1 voor 1 de eieren erdoor en roer steeds het ei erdoor voor je het volgende ei erbij doet
Meng nu met een spatel de gehakte walnoten erdoor (handje achterhouden ter garnering) em daarna de geraspte wortel en spatel tot je een homogeen beslag hebt
Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in ongeveer 40-45 minuten gaar (controleer na 40 minuten met een sateprikker en verleng de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is)
Stort de cake op een rooster en laat afkoelen
Klop in de tussentijd de roomboter voor de vulling/topping met een handmixer luchtig tot de boter wit begint te worden
Voeg dan de monchou, de poedersuiker, het vanille extract en het sap van een ½ citroen toe en roer goed door elkaar
Zodra de cake goed afgekoelt is kun je de topping over de cake uitsmeren (eventueel kun je de cake ook vullen met de helft van het mengsel
Bestrooi de topping met de achtergehouden gehakte walnoten