Ga terug
+ servings
Carrot cake

Carrot cake

4.86 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter kamertemperatuur
  • 175 gram wortelrasp
  • 100 gram walnoten grof gehakt
  • 150 gram bloem
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepel speculaaskruiden

Vulling/topping recept

  • 50 gram roomboter kamertemperatuur
  • 200 gram monchou
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • sap van 1/2 citroen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet een cakeblik (of tulband) in met wat boter
  • Smelt de boter in een pannetje op zacht vuur
  • Doe de bloem samen met het bakpoeder, suiker, zout, speculaaskruiden en de geraspte sinaasappelschil in een kom en meng goed door elkaar
  • Giet de gesmolten boter erbij en roer goed door
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren erdoor en roer steeds het ei erdoor voor je het volgende ei erbij doet
  • Meng nu met een spatel de gehakte walnoten erdoor (handje achterhouden ter garnering) em daarna de geraspte wortel en spatel tot je een homogeen beslag hebt
  • Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in ongeveer 40-45 minuten gaar (controleer na 40 minuten met een sateprikker en verleng de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is)
  • Stort de cake op een rooster en laat afkoelen
  • Klop in de tussentijd de roomboter voor de vulling/topping met een handmixer luchtig tot de boter wit begint te worden
  • Voeg dan de monchou, de poedersuiker, het vanille extract en het sap van een ½ citroen toe en roer goed door elkaar
  • Zodra de cake goed afgekoelt is kun je de topping over de cake uitsmeren (eventueel kun je de cake ook vullen met de helft van het mengsel
  • Bestrooi de topping met de achtergehouden gehakte walnoten