Carrot cake

Carrot cake

Carrot cake oftewel wortel cake is een heerlijke cake met geraspte wortel. Nu denk je misschien groenten in mijn cake? Inderdaad en de carrot cake is echt verrassend lekker. In Amerika is het een veel gegeten cake en in Nederland zie je de carrot cake ook steeds vaker. De wortelrasp gaat rauw in het beslag en word bij het bakken helemaal zacht. Als vulling en topping gaat er een heerlijke roomkaas mengsel overheen. In onderstaand recept heb ik monchou gebruikt maar mascarpone of andere naturel cream cheese kan ook.


Een andere cake die uit Amerika overgevlogen is is de red velvet cake, ook deze mooie rode cake word met een cream cheese topping gemaakt.

Carrot cake recept

  • 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 175 gram wortelrasp
  • 100 gram walnoten grof gehakt
  • 150 gram bloem
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepel speculaaskruiden

Vulling/topping recept

  • 50 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram monchou
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • sap van 1/2 citroen

Carrot cake maken

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet een cakeblik (of tulband) in met wat boter
  3. Smelt de boter in een pannetje op zacht vuur
  4. Doe de bloem samen met het bakpoeder, suiker, zout, speculaaskruiden en de geraspte sinaasappelschil in een kom en meng goed door elkaar
  5. Giet de gesmolten boter erbij en roer goed door
  6. Voeg nu 1 voor 1 de eieren erdoor en roer steeds het ei erdoor voor je het volgende ei erbij doet
  7. Meng nu met een spatel de gehakte walnoten erdoor (handje achterhouden ter garnering) em daarna de geraspte wortel en spatel tot je een homogeen beslag hebt
  8. Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in ongeveer 40-45 minuten gaar (controleer na 40 minuten met een sateprikker en verleng de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is)
  9. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen
  10. Klop in de tussentijd de roomboter voor de vulling/topping met een handmixer luchtig tot de boter wit begint te worden
  11. Voeg dan de monchou, de poedersuiker, het vanille extract en het sap van een ½ citroen toe en roer goed door elkaar
  12. Zodra de cake goed afgekoeld is kun je de topping over de cake uitsmeren (eventueel kun je de cake ook vullen met de helft van het mengsel
  13. Bestrooi de topping met de achtergehouden gehakte walnoten

Zo maak je een lekkere carrot cake helemaal zelf

5 from 1 reviews
Carrot cake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
Cake
  • 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 175 gram wortelrasp
  • 100 gram walnoten grof gehakt
  • 150 gram bloem
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepel speculaaskruiden
Vulling/topping recept
  • 50 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram monchou
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • sap van ½ citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet een cakeblik (of tulband) in met wat boter
  3. Smelt de boter in een pannetje op zacht vuur
  4. Doe de bloem samen met het bakpoeder, suiker, zout, speculaaskruiden en de geraspte sinaasappelschil in een kom en meng goed door elkaar
  5. Giet de gesmolten boter erbij en roer goed door
  6. Voeg nu 1 voor 1 de eieren erdoor en roer steeds het ei erdoor voor je het volgende ei erbij doet
  7. Meng nu met een spatel de gehakte walnoten erdoor (handje achterhouden ter garnering) em daarna de geraspte wortel en spatel tot je een homogeen beslag hebt
  8. Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in ongeveer 40-45 minuten gaar (controleer na 40 minuten met een sateprikker en verleng de baktijd steeds met 5 minuten tot de cake gaar is)
  9. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen
  10. Klop in de tussentijd de roomboter voor de vulling/topping met een handmixer luchtig tot de boter wit begint te worden

 

 

 


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

een × 1 =

clear formSubmit