Ga terug
–+ servings
Tulband cake

Tulband cake

4.93 van 13 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 300 gram zachte roomboter
  • 300 gram bloem
  • 300 gram fijne tafelsuiker
  • 6 grote eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel rasp van citroen
  • 1 theelepel vanille extract

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Doe de zachte roomboter samen met de suiker in een mengkom en klop met de (hand)mixer het geheel luchtig
  • Voeg dan de citroenrasp en het vanille extract toe
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en roer na elk ei goed door
  • Roer dan het bakpoeder en het zout door de bloem en zeef dit boven het ei/boter/suiker mengsel
  • Roer nogmaals alles goed door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat
  • Vet de tulbandvorm goed in met boter (ik gebruik zelf graag een bakspray)
  • Giet dan het beslag in de tulbandvorm en zet het geheel in het midden van de oven op een rooster
  • Bak de tulbandcake in ongeveer 80-90 gaar (controleer na 80 minuten even door met een sateprikker in de cake te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, blijft er nog beslag aan kleven verleng de baktijd dan steeds met 10 minuten en controleer dan weer
  • Zodra de cake gaar is uit de oven halen en de cake eerst 10 minuten in het bakblik laten afkoelen, dan op een rooster storten en verder af laten koelen