Verwarm de oven voor op 150 graden
Doe de zachte roomboter samen met de suiker in een mengkom en klop met de (hand)mixer het geheel luchtig
Voeg dan de citroenrasp en het vanille extract toe
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en roer na elk ei goed door
Roer dan het bakpoeder en het zout door de bloem en zeef dit boven het ei/boter/suiker mengsel
Roer nogmaals alles goed door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat
Vet de tulbandvorm goed in met boter (ik gebruik zelf graag een bakspray)
Giet dan het beslag in de tulbandvorm en zet het geheel in het midden van de oven op een rooster
Bak de tulbandcake in ongeveer 80-90 gaar (controleer na 80 minuten even door met een sateprikker in de cake te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, blijft er nog beslag aan kleven verleng de baktijd dan steeds met 10 minuten en controleer dan weer
Zodra de cake gaar is uit de oven halen en de cake eerst 10 minuten in het bakblik laten afkoelen, dan op een rooster storten en verder af laten koelen