Ga terug
–+ servings
Hazelnootcake

Hazelnootcake

5 van 10 stemmen
Print Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 1 cake
Author: Cake recept

Ingrediënten

  • 100 gram gezouten boter gesmolten
  • 5 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 80 gram hazelnootpoeder of goed fijngemalen verse hazelnoten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet een bakblik goed in met boter en bekleed eventueel met bakpapier
  • Neem dan een goed ontvette schone beslagkom en sla hierin de eiwitten stijf met een handmixer (of gebruik een keukenmachine)
  • Schep nu de suiker en de hazelnootpoeder door de eiwitten
  • Voeg de bloem toe en als laatste de iets afgekoelde gesmolten boter
  • Spatel goed door en giet het beslag in het goed ingevette bakblik en schuif in het midden van de oven
  • Bak de hazelnootcake voor 15 minuten op 200 graden en draai dan de temperatuur naar 150 graden en bak nogmaals 15 minuten op 150 graden (totaal dus 30 minuten)
  • Laat de cake in de bakvorm afkoelen en bestrooi dan eventueel nog met poedersuiker alvorens in punten te snijden