Hazelnootcake

0 3.431

Deze heerlijke luchtige hazelnootcake is makkelijk te maken en bevat niet heel veel ingrediënten dus krijg je onverwachts visite dan heb je vaak de meeste ingrediënten wel in huis (tenminste ik wel).

Ik heb een 24cm doorsnede bakblik gebruikt maar heb je net 1 maatje kleiner dan word de cake wat hoger dat is ook geen probleem. Je kunt zelfs een normaal cakeblik gebruiken en er daarna plakjes van snijden ipv puntjes.

Onderstaand recept is voor ongeveer 8 personen.

Hazelnootcake recept

  • 100 gram gezouten boter gesmolten
  • 5 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 80 gram hazelnootpoeder (of goed fijngemalen verse hazelnoten)

Hazelnootcake maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet een bakblik goed in met boter en bekleed eventueel met bakpapier (ik doe dit meestal zelf wel maar is niet perse noodzakelijk)
  3. Neem dan een goed ontvette schone beslagkom en sla hierin de eiwitten stijf met een handmixer (of gebruik een keukenmachine)
  4. Schep nu de suiker en de hazelnootpoeder door de eiwitten
  5. Voeg de bloem toe en als laatste de iets afgekoelde gesmolten boter
  6. Spatel goed door en giet het beslag in het goed ingevette bakblik en schuif in het midden van de oven
  7. Bak de hazelnootcake voor 15 minuten op 200 graden en draai dan de temperatuur naar 150 graden en bak nogmaals 15 minuten op 150 graden (totaal dus 30 minuten)
  8. Laat de cake in de bakvorm afkoelen en bestrooi dan eventueel nog met poedersuiker alvorens in punten te snijden
Hazelnootcake

Hazelnootcake

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Cake
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 8 personen
Auteur: Cake Recept

Ingrediënten

  • 100 gram gezouten boter gesmolten
  • 5 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 80 gram hazelnootpoeder of goed fijngemalen verse hazelnoten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet een bakblik goed in met boter en bekleed eventueel met bakpapier (ik doe dit meestal zelf wel maar is niet perse noodzakelijk)
  • Neem dan een goed ontvette schone beslagkom en sla hierin de eiwitten stijf met een handmixer (of gebruik een keukenmachine)
  • Schep nu de suiker en de hazelnootpoeder door de eiwitten
  • Voeg de bloem toe en als laatste de iets afgekoelde gesmolten boter
  • Spatel goed door en giet het beslag in het goed ingevette bakblik en schuif in het midden van de oven
  • Bak de hazelnootcake voor 15 minuten op 200 graden en draai dan de temperatuur naar 150 graden en bak nogmaals 15 minuten op 150 graden (totaal dus 30 minuten)
  • Laat de cake in de bakvorm afkoelen en bestrooi dan eventueel nog met poedersuiker alvorens in punten te snijden

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept