Oma’s cake

2 41.798

Oma’s cake is een ouderwetse cake zoals oma die vroeger bakte. Een heerlijke oma’s cake met weinig ingrediënten en meestal heb je deze ook wel in huis, zo maak je altijd snel en makkelijk deze heerlijke oma cake. De basis bestaat uit gelijke delen suiker, bloem en boter. Wat heb je nodig voor deze heerlijke cake.

Oma’s cake recept

  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter om kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Oma’s cake maken

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Vet een cakeblik in en zet apart
  3. Klop in een mengkom de boter samen met de suiker en vanillesuiker goed glad
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf doormixen
  5. Voeg dan langzaam de gezeefde bloem erbij en als laatste de bakpoeder en een snuf zout
  6. Mix nog even een goede 2 minuten het beslag goed door tot je een mooi glad en luchtig beslag krijgt
  7. Giet het cake beslag nu in de cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 1 uur
  8. Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker in het midden van de cake te prikken
  9. Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar, zo niet bak dan nog even iets langer
  10. Laat vervolgens even afkoelen in het blik voor je de cake omkeert op een bakrooster om verder af te laten koelen.
Oma’s cake

Oma’s cake

4.73 van 29 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter om kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet een cakeblik in en zet apart
  • Klop in een mengkom de boter samen met de suiker en vanillesuiker goed glad
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf doormixen
  • Voeg dan langzaam de gezeefde bloem erbij en als laatste de bakpoeder en een snuf zout
  • Mix nog even een goede 2 minuten het beslag goed door tot je een mooi glad en luchtig beslag krijgt
  • Giet het cake beslag nu in de cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 1 uur
  • Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker in het midden van de cake te prikken
  • Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar, zo niet bak dan nog even iets langer
  • Laat vervolgens even afkoelen in het blik voor je de cake omkeert op een bakrooster om verder af te laten koelen.

 

 

2 Comments
  1. Katinka V zegt

    5 sterren
    Heerlijke cake

  2. jeanette zegt

    met citroenrasp is het nog lekkerder groetjes Jeanette

4.73 from 29 votes (28 ratings without comment)
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept