Oma’s cake

11 204.978

Oma’s cake

Oma’s cake is een ouderwetse cake zoals oma die vroeger bakte. Een heerlijke oma’s cake met weinig ingrediënten en meestal heb je alle ingrediënten ook wel in huis. Deze cake is makkelijk en snel gemaakt en ook prima geschikt om in te vriezen om langer van deze cake te genieten (als je hem al niet in 1x opeet:) Dit cake recept is van mijn oma die de lekkerste cake bakte. Wil je zelf ook eens een echt lekkere cake bakken dan zit je met dit recept goed.

De basis bestaat uit gelijke delen suiker, bloem, eieren en boter. Wat heb je precies  nodig voor deze heerlijke cake.

Oma’s cake recept

  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter om kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Oma’s cake bakken

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Vet een cakeblik in en zet apart
  3. Klop in een mengkom de boter samen met de suiker en vanillesuiker goed glad
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf doormixen
  5. Doe dan langzaam de gezeefde bloem erbij en als laatste de bakpoeder en een snuf zout
  6. Mix nog even een goede 2 minuten het beslag goed door tot je een mooi glad en luchtig beslag krijgt
  7. Giet het cake beslag nu in de cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 1 uur
  8. Controleer of de cake gaar is door er met een sateprikker in het midden van de cake te prikken
  9. Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar, zo niet bak dan nog even iets langer
  10. Laat vervolgens even afkoelen in het blik voor je de cake omkeert op een bak rooster om verder af te laten koelen.

Zo maak je zelf deze cake van Oma

oma's cake

Oma's cake

3.97 van 120 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter om kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet een cakeblik in en zet apart
  • Klop in een mengkom de boter samen met de suiker en vanillesuiker goed glad
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf door mixen
  • Doe dan langzaam de gezeefde bloem erbij en als laatste de bakpoeder en een snuf zout
  • Mix nog even een goede 2 minuten het beslag goed door tot je een mooi glad en luchtig beslag krijgt
  • Giet het cake beslag nu in de cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 1 uur
  • Controleer of de cake gaar is door er met een sate prikker in het midden van de cake te prikken
  • Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar, zo niet bak dan nog even iets langer
  • Laat vervolgens even afkoelen in het blik voor je de cake omkeert op een bak rooster om verder af te laten koelen.

 

11 Comments
  1. Els B zegt

    5 sterren
    Lekkere ouderwetse cake zoals ik hem vroeger bij mijn oma kreeg, blij met het recept

    1. Heleen zegt

      Ik ben echt blij met dit recept, precies zoals mijn moeder dat ook maakte. Ik voeg vaak een beetje zelf gekonfijte sinaasappelschil (heel fijn gehakt) toe, citroen of limoen zest kan ook

  2. Henk zegt

    2 sterren
    Hoe groot moet het bakblik zijn?

    1. admin zegt

      Je kunt een cakeblik nemen van 25 cm, is je vorm groter of kleiner dan is dit geen probleem maar pas dan de baktijd aan, hoe lager de cake (groter bakblik) hoe korter de cake in de oven moet. Heb je een kleiner bakblik dan moet de cake iets langer in de oven. Controleer gewoon na 45 minuten even hoe de cake ervoor staat door er met een sateprikker in te prikken, komt de prikker er schoon uit is de cake al gaar, anders de baktijd steeds even verlengen en dan weer controleren. Succes met bakken.

  3. Lisa zegt

    4 sterren
    Gied rescept maar op hoeveel graden moet de cake in de oven?

    1. admin zegt

      De oven word op 160 graden afgebakken zoals in het recept staat. Succes!

  4. Filiz zegt

    Hai, moet er dan helemaal geen melk in?

    1. Cake Recept zegt

      Nee hoor er hoeft geen melk bij, gewoon het recept aanhouden dan krijg je een heerlijke cake!

  5. Sake zegt

    5 sterren
    Ik doe het bijna net zo als jouw recept, maar ik gebruik 4 grote eieren en 1 uur tegen de 150°. verder eender en heerlijk.

  6. Mr. D zegt

    5 sterren
    Mooi recept! Ik heb de helft van de boter vervangen voor wietboter. Oma zal trots op me zijn! 😉

  7. sara zegt

    5 sterren
    Dankjewel! Niet moeilijk en klinkt héérlijk!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept