
Rozijnencake
Rozijnencake
Een heerlijke en makkelijke rozijnencake. In dit recept zijn de rozijnen geweld in rum, maar gebruik ook eens cointreau om je rozijnen in te wellen en voeg dan wat extra sinaasappelschil toe, ook erg lekker. Heb je geen rozijnen in huis maar dan eens een lekkere appelcake of deze kersencake.
Wil je helemaal geen fruitcake of wil je eens een heel ander soort cake maken kijk dan ooks eens naar het recept voor carrot cake of red velvet cake
Rozijnencake recept
- 200 gram suiker
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 4 eieren op kamertemperatuur
- snuf zout
- 40 ml rum om de rozijnen in te weken
- 250 ml rozijnen
- eetlepel bloem
Rozijnencake maken
- Week de rozijnen een uurtje in de rum en giet dan goed af, droog de rozijnen met keukenpapier of een schone theedoek en meng dan met een eetlepel bloem
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Mix de boter met de suiker tot de boter wit wordt
- Klop dan 1 voor 1 de eieren erdoor en zeef dan de bloem samen met het bakpoeder en voeg dit bij het botermengsel
- Mix heel kort door tot een glad beslag en spatel als laatste de gewelde rozijnen door het beslag
- Verdeel het beslag over de bakvorm en zet in het midden van de oven
- Bak de rozijnencake in ongeveer 1 uur gaar, prik na 50 minuten met een sateprikker in het midden van de cake, komt de sateprikker er droog uit dan is de cake gaar, verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de sateprikker er droog uitkomt
- Haal de cake dan uit de oven en laat de cake afkoelen voor je hem aansnijdt
Zo maak je zelf deze heerlijke rozijnencake

Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 4 eieren op kamertemperatuur
- snuf zout
- 40 ml rum om de rozijnen in te weken
- 250 ml rozijnen
- eetlepel bloem
Werkwijze
- Week de rozijnen een uurtje in de rum en giet dan goed af, droog de rozijnen met keukenpapier of een schone theedoek en meng dan met een eetlepel bloem
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Mix de boter met de suiker tot de boter wit wordt
- Klop dan 1 voor 1 de eieren erdoor en zeef dan de bloem samen met het bakpoeder en voeg dit bij het botermengsel
- Mix heel kort door tot een glad beslag en spatel als laatste de gewelde rozijnen door het beslag
- Verdeel het beslag over de bakvorm en zet in het midden van de oven
- Bak de rozijnencake in ongeveer 1 uur gaar, prik na 50 minuten met een sateprikker in het midden van de cake, komt de sateprikker er droog uit dan is de cake gaar, verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten tot de sateprikker er droog uitkomt
- Haal de cake dan uit de oven en laat de cake afkoelen voor je hem aansnijdt
Ik heb er amatetyo voor gebruikt is een krachtige smaak. Ben bl met de tip bloem mengen met de rozijnen. De tip had ik al van mijn stiefzoon. Hij is bedrijfsleider bij best backery putten. Kijk daar eens wat een vakmanschap
Ik heb het zonder drank en suiker, met Stevia en cranberry en rozijnen 1 extra ei….smullen maar!!!
Kan je ook ipv rum met water de rozijnen wellen..??
Ja hoor dit kan ook prima