Cake maken

Cake maken is helemaal niet moeilijk en je hebt maar 4 ingrediënten nodig om een basis cake te maken. Wat wel belangrijk is bij het maken van een cake is dat de boter en de eieren die je gebruikt op kamer temperatuur zijn. Klop de suiker samen met de boter eerst luchtig (de boter word dan wit), dit is essentieel voor een lekkere cake. Om een lekkere basis cake te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

Cake maken ingrediëntencake maken

  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 250 gram ei (ga uit van 5 eieren)
  • 250 gram bloem
  • rasp van 1 citroen (optioneel en voor een subtielere citroensmaak gebruik dan maximaal 10 gram citroenrasp)

Cake maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Roer de boter glad en romig
  3. Voeg de suiker toe en blijf met de mixer kloppen tot de boter luchtig word (deze word dan een stuk lichter/wit)
  4. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en wacht met het volgende ei tot de eerste opgenomen is
  5. Voeg als laatste de bloem toe (en eventueel de citroenrasp) en meng goed door tot een glad beslag
  6. Vet het cakeblik in en giet het beslag erin
  7. Zet in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 50 minuten gaar (controleer dit door er met een sateprikker in te prikken, als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar)
  8. Stort de cake na het bakken op een taartrooster en laat afkoelen

Cake bewaren

Cake kun je prima 2 dagen bewaren, verpak de cake luchtdicht zodat deze lekker vers blijft en niet uit kan drogen. Wil je de cake langer bewaren vries deze dan in.

Cake invriezen

Een cake kun je prima invriezen, dit kan als geheel of snijd de cake al in plakjes en verpak ze bijvoorbeeld per 2 of 4 plakjes zodat je altijd het gewenste aantal plakjes cake uit de vriezer kunt pakken. Pak de cake in plastic folie in en vries dan in. De cake kun je maximaal 3 maanden in de vriezer goed houden (mits goed luchtdicht verpakt)

cake bakken

Cake maken

No ratings yet
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 250 gram ei ga uit van 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • rasp van 1 citroen optioneel en voor een subtielere citroensmaak gebruik dan maximaal 10 gram citroenrasp

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Roer de boter glad en romig
  • Voeg de suiker toe en blijf met de mixer kloppen tot de boter luchtig word (deze word dan een stuk lichter/wit)
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en wacht met het volgende ei tot de eerste opgenomen is
  • Voeg als laatste de bloem toe (en eventueel de citroenrasp) en meng goed door tot een glad beslag
  • Vet het cakeblik in en giet het beslag erin
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 50 minuten gaar (controleer dit door er met een sateprikker in te prikken, als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar)
  • Stort de cake na het bakken op een taartrooster en laat afkoelen