Go Back
–+ servings
cakebeslag maken

Cakebeslag

5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake Recept

Ingrediënten

  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of 250 bloem met 2 theelepels bakpoeder
  • 5 eieren
  • 1 theelepel citroenrasp

Werkwijze

  • Doe de boter samen met de suiker in een beslagkom en mix tot de boter wat witter word
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds door
  • Voeg dan de citroenrasp toe en het zelfrijzend bakmeel en mix het geheel nogmaals goed door tot je een glad beslag hebt
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet een cakeblik in met wat boter of een bakspray
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven op een rooster
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin
  • Prik met een sateprikker in het midden van de cake, komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, zo niet de baktijd iets verlengen
  • Zodra de cake gaar is haal je deze uit de oven en stort je deze op een taartrooster om af te koelen