rabarbercake

Rabarbercake

Rabarbercake is in de zomer een heerlijke cake. Verse rabarber is ongeveer van april tot en met juli te krijgen maar mei is echt rabarbermaand. Verse rabarber kun je eventueel ook invriezen zodat je later in het jaar deze cake ook kunt maken.


Is het niet het seizoen van de rabarber en wil je toch een lekkere frisse cake maken maak dan eens de citroencake of de appelcake. Een lekkere rozijnencake is ook lekker (hier kun je altijd ook nog wat verse rabarberstukjes aan toevoegen. De combinatie van rozijnen en rabarber is heerlijk.

Rabarbercake recept 

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 witte gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren op kamer temperatuur
  • 200 gram bloem
  • 20 gram custardpoeder 
  • 2 á 3 stengels rabarber

Rabarbercake maken

  1. Verwarm de oven voor op op 160 graden en vet een bakvorm in van ongeveer 26cm doorsneden
  2. Spoel de rabarber af en snijd in kleine stukjes, meng de rabarber met de custardpoeder
  3. Mix de boter samen met de basterdsuiker luchtig tot de boter wit word
  4. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en het zakje vanillesuiker
  5. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het boven het botermengsel en mix het tot een glad beslag
  6. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel hierover de rabarber, druk de stukjes iets in het beslag
  7. Zet het bakblik in de oven en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar
  8. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken, komt de sateprikker er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is.
  9. Laat de cake afkoelen en snijd dan in stukjes

Zo maak je een lekkere rabarber cake

5 from 1 reviews
Rabarbercake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept: Cake
: 1 cake
Ingrediënten
  • 2 á 3 stengels rabarber
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 witte gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren op kamer temperatuur
  • 200 gram bloem
  • 20 gram custardpoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op op 160 graden en vet een brownieblik in (ongeveer 25x25cm)
  2. Spoel de rabarber af en snijd in kleine stukjes, meng de rabarber met de custardpoeder
  3. Mix de boter samen met de basterdsuiker luchtig tot de boter wit word
  4. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en het zakje vanillesuiker
  5. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het boven het botermengsel en mix het tot een glad beslag
  6. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel hierover de rabarber, druk de stukjes iets in het beslag
  7. Zet het bakblik in de oven en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar
  8. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken, komt de sateprikker er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is.
  9. Laat de cake afkoelen en snijd dan in stukjes

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

10 − 3 =

clear formSubmit