cake recept

Citroen Kokos cake

Citroen en kokos is misschien niet iets wat je normaal snel samen in een cake zou doen maar het is echt heel erg lekker. Het is een makkelijke cake die eigenlijk iedereen lekker vind en dus ideaal is om te maken voor bijvoorbeeld een verjaardag of om te trakteren op je werk of gewoon zomaar omdat je zin hebt in een cake!


Hou je niet van kokos maar wel van citroen dan kun je ook dit recept van gewone citroencake maken.

Citroen kokos cake receptcitroen kokos cake

  • 120 gram roomboter (ongezouten)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 120 ml melk
  • snuf zout
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • 2 theelepels geraspte citroenschil

Citroen kokos cake maken 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met wat boter
  2. Meng de boter samen met de suiker met een handmixer goed door elkaar
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop na elk ei goed door met de mixer
  4. Zeef de bloem samen met het zout en voeg het aan het boter mengsel toe
  5. Mix goed door elkaar terwijl je ook de melk toevoegt
  6. Voeg als laatste de citroenrasp en de kokos toe en mix nogmaals even door elkaar
  7. Giet het mengsel nu in het cakeblik en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar (prik na 50 minuten een keer met een sateprikker in de cake, komt deze er droog uit is de cake gaar, anders de baktijd verlengen totdat de sateprikker droog uit het midden van de cake komt)
  8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in het blik en stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen.

Zo maak je zelf deze cake met citroen en kokos

5 from 1 reviews
Citroen kokos cake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept: Cake
: 1 cake
Ingrediënten
  • 120 gram roomboter (ongezouten)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 120 ml melk
  • snuf zout
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met wat boter
  2. Meng de boter samen met de suiker met een handmixer goed door elkaar
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop na elk ei goed door met de mixer
  4. Zeef de bloem samen met het zout en voeg het aan het boter mengsel toe
  5. Mix goed door elkaar terwijl je ook de melk toevoegt
  6. Voeg als laatste de citroenrasp en de kokos toe en mix nogmaals even door elkaar
  7. Giet het mengsel nu in het cakeblik en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar (prik na 50 minuten een keer met een sateprikker in de cake, komt deze er droog uit is de cake gaar, anders de baktijd verlengen totdat de sateprikker droog uit het midden van de cake komt)
  8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in het blik en stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

drie × een =

clear formSubmit