
Red Velvet cake
Red Velvet Cake
Een red velvet cake is een traditionele Amerikaanse rode chocolade cake met een witte frosting van roomkaas en witte chocolade. De rode kleur van de red velvet cake is van rode biet of van rode kleurstof die gebruikt word. In onderstaande recept word uitgegaan van rode kleurstof. Rode kleurstof kun je in veel taartenwinkels kopen of in een toko ook wel. Er staat 2 eetlepels rode kleurstof in het recept maar het hangt wel van de soort kleurstof af welke je gebruikt. Gebruik je de geconcentreerde rode kleurstof dan is 2 theelepels al genoeg.
Onderstaande cake word gebakken in een springvorm van 24-26cm en is voor 12-15 personen
Een andere lekkere cake die zijn oorsprong in Amerika heeft is de carrot cake
Red velvet cake recept![red velvet cake]()
- 600 gram suiker
- 6 eieren
- 250 gram boter of margarine op kamertemperatuur
- 2 eetlepels rode voedingskleurstof
- 3 eetlepels cacoapoeder
- 375 gram bloem
- 250 ml karnemelk
- 1 theelepel vanille extract
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel azijn
Frosting (witte glazuur)
- 400 gram roomkaas
- 350 gram witte chocolade gesmolten
- 250 gram roomboter op kamer temperatuur
Red velvet cake maken
- Oven voorverwarmen op 170 graden
- 250 gram zachte boter samen met de suiker opkloppen
- 1 voor 1 de eieren toevoegen en erdoor mixen
- Voeg nu het zout en de vanille extract toe en roer door
- Meng in een bakje de cacoapoeder met de rode kleurstof en voeg toe
- Voeg dan de helft van de bloem en de helft van de karnemelk toe en mix door elkaar
- Voeg vervolgens de overige bloem en karnemelk toe en mix tot een glad beslag
- Meng nu de bakpoeder samen met de azijn (gaat bruisen) en giet direct bij het beslag
- Roer weer goed door
- Verdeel nu het beslag over 2 ingevette bakvormen van 24 cm doorsnede
- Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten
- Controleer bij 30 minuten de cakes even door er met een sateprikker in te prikken, als de sateprikker er schoon en droog uitkomt is deze goed, bak anders nog iets langer
- Laat daarna de cakes afkoelen
- Maak in de tussentijd de frosting door de witte chocolade te laten smelten(doe dit door een kom met de chocolade erin boven een pan heet water te hangen)
- Als alle chocolade gesmolten is laat dan iets afkoelen tot kamertemperatuur
- Mix met de mixer de boter glad, voeg de roomkaas toe en mix weer goed to een glad mengsel
- Voeg nu de afgekoelde maar nog wel vloeibare chocolade toe
- Vul de cake nu door op de eerste laag red velvet cake een laag frosting te smeren
- Leg daarbovenop de andere red velvet cake en smeer vervolgens de hele cake in met de resterende frosting
Zo maak je zelf deze heerlijke Amerikaanse red velvet cake

Ingrediënten
Red velvet cake recept
- 600 gram suiker
- 6 eieren
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels rode voedingskleurstof
- 3 eetlepels cacoapoeder
- 375 gram bloem
- 250 ml karnemelk
- 1 theelepel vanille extract
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel azijn
Frosting (witte glazuur)
- 400 gram roomkaas
- 350 gram witte chocolade gesmolten
- 250 gram boter op kamer temperatuur
Werkwijze
- Oven voorverwarmen op 170 graden
- gram zachte boter samen met de suiker opkloppen
- voor 1 de eieren toevoegen en erdoor mixen
- Voeg nu het zout en de vanille extract toe en roer door
- Meng in een bakje de cacoapoeder met de rode kleurstof en voeg toe
- Voeg dan de helft van de bloem en de helft van de karnemelk toe en mix door elkaar
- Voeg vervolgens de overige bloem en karnemelk toe en mix tot een glad beslag
- Meng nu de bakpoeder samen met de azijn (gaat bruisen) en giet direct bij het beslag
- Roer weer goed door
- Verdeel nu het beslag over 2 ingevette bakvormen van 24 cm doorsnede
- Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten
- Controleer bij 30 minuten de cakes even door er met een sateprikker in te prikken, als de sateprikker er schoon en droog uitkomt is deze goed, bak anders nog iets langer
- Laat daarna de cakes afkoelen
- Maak in de tussentijd de frosting door de witte chocolade te laten smelten(doe dit door een kom met de chocolade erin boven een pan heet water te hangen)
- Als alle chocolade gesmolten is laat dan iets afkoelen tot kamertemperatuur
- Mix met de mixer de boter glad, voeg de roomkaas toe en mix weer goed to een glad mengsel
- Voeg nu de afgekoelde maar nog wel vloeibare chocolade toe
- Vul de cake nu door op de eerste laag red velvet cake een laag frosting te smeren
- Leg daarbovenop de andere red velvet cake en smeer vervolgens de hele cake in met de resterende frosting
Ik was al lang op zoek naar een lekker recept voor red velvet cake en nu heb ik hem gevonden. Recept klopt, goede cake geworden en hij viel erg in de smaak bij mn vrouw en kinderen!
Geweldig goed recept en makkelijk te maken. Het is goed gelukt! Erg lekker en ik wilde graag eens deze taart maken. Het viel goed in de smaak bij iedereen.
Hartelijk dank voor het delen van het recept. Viel goed in de smaak!
Ook alleen maar positieve reacties op deze taart afgelopen kerst. Zelf heb ik alleen nog 250gr poedersuiker en een theelepel vanille-essence bij de frosting gedaan.
Hi, ik wil het recept proberen. Kan ik daarvoor witte azijn of bruine azijn gebruiken?
Alvast bedankt!
Het kan allebei, ook appelazijn, dat gebruik ik meestal
Ik wil hele graag deze cake maken. Maar voor hoeveel mensen is deze cake nu eigelijk?
Ik wil graag deze cake maken. Maar ik weet niet voor hoeveel mensen het is?
Deze cake/taart is voor minimaal 12-15 personen afhankelijk hoe groot je de punten snijd. Succes met bakken!
Hallo, kan ik de karnemelk vervangen door melk?
Je kunt karnemelk op zich wel vervangen maar dan bij voorkeur door bv yoghurt. Wil je toch gewone melk gebruiken voeg dan een kneepje citroensap of een extra eetlepel azijn toe.
Hoe lang kan ik de taart bewaren in de koelkast?
De cake is in de koelkast wel 2-3 dagen houdbaar maar wil je deze langer bewaren dan zou ik deze invriezen.