Red Velvet cake

13 176.433

Red Velvet Cake

Een red velvet cake is een traditionele Amerikaanse rode chocolade cake met een witte frosting van roomkaas en witte chocolade. De rode kleur van de red velvet cake is van rode biet of van rode kleurstof die gebruikt word. In onderstaande recept word uitgegaan van rode kleurstof. Rode kleurstof kun je in veel taartenwinkels kopen of in een toko ook wel. Er staat 2 eetlepels rode kleurstof in het recept maar het hangt wel van de soort kleurstof af welke je gebruikt. Gebruik je de geconcentreerde rode kleurstof dan is 2 theelepels al genoeg.

Onderstaande cake word gebakken in een springvorm van 24-26cm en is voor 12-15 personen

Een andere lekkere cake die zijn oorsprong in Amerika heeft is de carrot cake

Red velvet cake receptred velvet cake

  • 600 gram suiker
  • 6 eieren
  • 250 gram boter of margarine op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 3 eetlepels cacoapoeder
  • 375 gram bloem
  • 250 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel azijn

Frosting (witte glazuur)

  • 400 gram roomkaas
  • 350 gram witte chocolade gesmolten
  • 250 gram roomboter op kamer temperatuur

Red velvet cake maken

  1. Oven voorverwarmen op 170 graden
  2. 250 gram zachte boter samen met de suiker opkloppen
  3. 1 voor 1 de eieren toevoegen en erdoor mixen
  4. Voeg nu het zout en de vanille extract toe en roer door
  5. Meng in een bakje de cacoapoeder met de rode kleurstof en voeg toe
  6. Voeg dan de helft van de bloem en de helft van de karnemelk toe en mix door elkaar
  7. Voeg vervolgens de overige bloem en karnemelk toe en mix tot een glad beslag
  8. Meng nu de bakpoeder samen met de azijn (gaat bruisen) en giet direct bij het beslag
  9. Roer weer goed door
  10. Verdeel nu het beslag over 2 ingevette bakvormen van 24 cm doorsnede
  11. Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten
  12. Controleer bij 30 minuten de cakes even door er met een sateprikker in te prikken, als de sateprikker er schoon en droog uitkomt is deze goed, bak anders nog iets langer
  13. Laat daarna de cakes afkoelen
  14. Maak in de tussentijd de frosting door de witte chocolade te laten smelten(doe dit door een kom met de chocolade erin boven een pan heet water te hangen)
  15. Als alle chocolade gesmolten is laat dan iets afkoelen tot kamertemperatuur
  16. Mix met de mixer de boter glad, voeg de roomkaas toe en mix weer goed to een glad mengsel
  17. Voeg nu de afgekoelde maar nog wel vloeibare chocolade toe
  18. Vul de cake nu door op de eerste laag red velvet cake een laag frosting te smeren
  19. Leg daarbovenop de andere red velvet cake en smeer vervolgens de hele cake in met de resterende frosting

Zo maak je zelf deze heerlijke Amerikaanse red velvet cake

red velvet cake

Red Velvet cake

4.17 van 55 stemmen
Afdrukken Pin
Auteur: Cake-recept.nl

Ingrediënten

Red velvet cake recept

  • 600 gram suiker
  • 6 eieren
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 3 eetlepels cacoapoeder
  • 375 gram bloem
  • 250 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel azijn

Frosting (witte glazuur)

  • 400 gram roomkaas
  • 350 gram witte chocolade gesmolten
  • 250 gram boter op kamer temperatuur

Werkwijze

  • Oven voorverwarmen op 170 graden
  • gram zachte boter samen met de suiker opkloppen
  • voor 1 de eieren toevoegen en erdoor mixen
  • Voeg nu het zout en de vanille extract toe en roer door
  • Meng in een bakje de cacoapoeder met de rode kleurstof en voeg toe
  • Voeg dan de helft van de bloem en de helft van de karnemelk toe en mix door elkaar
  • Voeg vervolgens de overige bloem en karnemelk toe en mix tot een glad beslag
  • Meng nu de bakpoeder samen met de azijn (gaat bruisen) en giet direct bij het beslag
  • Roer weer goed door
  • Verdeel nu het beslag over 2 ingevette bakvormen van 24 cm doorsnede
  • Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten
  • Controleer bij 30 minuten de cakes even door er met een sateprikker in te prikken, als de sateprikker er schoon en droog uitkomt is deze goed, bak anders nog iets langer
  • Laat daarna de cakes afkoelen
  • Maak in de tussentijd de frosting door de witte chocolade te laten smelten(doe dit door een kom met de chocolade erin boven een pan heet water te hangen)
  • Als alle chocolade gesmolten is laat dan iets afkoelen tot kamertemperatuur
  • Mix met de mixer de boter glad, voeg de roomkaas toe en mix weer goed to een glad mengsel
  • Voeg nu de afgekoelde maar nog wel vloeibare chocolade toe
  • Vul de cake nu door op de eerste laag red velvet cake een laag frosting te smeren
  • Leg daarbovenop de andere red velvet cake en smeer vervolgens de hele cake in met de resterende frosting

 

 

13 Comments
  1. Karel zegt

    5 sterren
    Ik was al lang op zoek naar een lekker recept voor red velvet cake en nu heb ik hem gevonden. Recept klopt, goede cake geworden en hij viel erg in de smaak bij mn vrouw en kinderen!

  2. Fran zegt

    Geweldig goed recept en makkelijk te maken. Het is goed gelukt! Erg lekker en ik wilde graag eens deze taart maken. Het viel goed in de smaak bij iedereen.

    1. Francis zegt

      5 sterren
      Hartelijk dank voor het delen van het recept. Viel goed in de smaak!

  3. Vooijsje zegt

    Ook alleen maar positieve reacties op deze taart afgelopen kerst. Zelf heb ik alleen nog 250gr poedersuiker en een theelepel vanille-essence bij de frosting gedaan.

  4. Kim zegt

    Hi, ik wil het recept proberen. Kan ik daarvoor witte azijn of bruine azijn gebruiken?
    Alvast bedankt!

    1. Cake Recept zegt

      Het kan allebei, ook appelazijn, dat gebruik ik meestal

  5. Lies Ceulers zegt

    Ik wil hele graag deze cake maken. Maar voor hoeveel mensen is deze cake nu eigelijk?

  6. Lies Ceulers zegt

    Ik wil graag deze cake maken. Maar ik weet niet voor hoeveel mensen het is?

    1. Cake Recept zegt

      Deze cake/taart is voor minimaal 12-15 personen afhankelijk hoe groot je de punten snijd. Succes met bakken!

  7. H zegt

    Hallo, kan ik de karnemelk vervangen door melk?

    1. Cake Recept zegt

      Je kunt karnemelk op zich wel vervangen maar dan bij voorkeur door bv yoghurt. Wil je toch gewone melk gebruiken voeg dan een kneepje citroensap of een extra eetlepel azijn toe.

  8. Ramona zegt

    Hoe lang kan ik de taart bewaren in de koelkast?

    1. Cake Recept zegt

      De cake is in de koelkast wel 2-3 dagen houdbaar maar wil je deze langer bewaren dan zou ik deze invriezen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept