Red Velvet cake
Een red velvet cake is een traditionele Amerikaanse rode chocolade cake met een witte frosting van roomkaas en witte chocolade.
Red velvet cake recept
- 600 gram suiker
- 6 eieren
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels rode voedingskleurstof
- 3 eetlepels cacoapoeder
- 375 gram bloem
- 250 ml karnemelk
- 1 theelepel vanille extract
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel azijn
Frosting (witte glazuur)
- 400 gram roomkaas
- 350 gram witte chocolade gesmolten
- 250 gram boter op kamer temperatuur
Red velvet cake maken
- Oven voorverwarmen op 170 graden
- 250 gram zachte boter samen met de suiker opkloppen
- 1 voor 1 de eieren toevoegen en erdoor mixen
- Voeg nu het zout en de vanille extract toe en roer door
- Meng in een bakje de cacoapoeder met de rode kleurstof en voeg toe
- Voeg dan de helft van de bloem en de helft van de karnemelk toe en mix door elkaar
- Voeg vervolgens de overige bloem en karnemelk toe en mix tot een glad beslag
- Meng nu de bakpoeder samen met de azijn (gaat bruisen) en giet direct bij het beslag
- Roer weer goed door
- Verdeel nu het beslag over 2 ingevette bakvormen van 24 cm doorsnede
- Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten
- Controleer bij 30 minuten de cakes even door er met een sateprikker in te prikken, als de sateprikker er schoon en droog uitkomt is deze goed, bak anders nog iets langer
- Laat daarna de cakes afkoelen
- Maak in de tussentijd de frosting door de witte chocolade te laten smelten(doe dit door een kom met de chocolade erin boven een pan heet water te hangen)
- Als alle chocolade gesmolten is laat dan iets afkoelen tot kamertemperatuur
- Mix met de mixer de boter glad, voeg de roomkaas toe en mix weer goed to een glad mengsel
- Voeg nu de afgekoelde maar nog wel vloeibare chocolade toe
- Vul de cake nu door op de eerste laag red velvet cake een laag frosting te smeren
- Leg daarbovenop de andere red velvet cake en smeer vervolgens de hele cake in met de resterende frosting
Ingrediënten
Red velvet cake recept
- 600 gram suiker
- 6 eieren
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels rode voedingskleurstof
- 3 eetlepels cacoapoeder
- 375 gram bloem
- 250 ml karnemelk
- 1 theelepel vanille extract
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel azijn
Frosting (witte glazuur)
- 400 gram roomkaas
- 350 gram witte chocolade gesmolten
- 250 gram boter op kamer temperatuur
Werkwijze
- Oven voorverwarmen op 170 graden
- gram zachte boter samen met de suiker opkloppen
- voor 1 de eieren toevoegen en erdoor mixen
- Voeg nu het zout en de vanille extract toe en roer door
- Meng in een bakje de cacoapoeder met de rode kleurstof en voeg toe
- Voeg dan de helft van de bloem en de helft van de karnemelk toe en mix door elkaar
- Voeg vervolgens de overige bloem en karnemelk toe en mix tot een glad beslag
- Meng nu de bakpoeder samen met de azijn (gaat bruisen) en giet direct bij het beslag
- Roer weer goed door
- Verdeel nu het beslag over 2 ingevette bakvormen van 24 cm doorsnede
- Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten
- Controleer bij 30 minuten de cakes even door er met een sateprikker in te prikken, als de sateprikker er schoon en droog uitkomt is deze goed, bak anders nog iets langer
- Laat daarna de cakes afkoelen
- Maak in de tussentijd de frosting door de witte chocolade te laten smelten(doe dit door een kom met de chocolade erin boven een pan heet water te hangen)
- Als alle chocolade gesmolten is laat dan iets afkoelen tot kamertemperatuur
- Mix met de mixer de boter glad, voeg de roomkaas toe en mix weer goed to een glad mengsel
- Voeg nu de afgekoelde maar nog wel vloeibare chocolade toe
- Vul de cake nu door op de eerste laag red velvet cake een laag frosting te smeren
- Leg daarbovenop de andere red velvet cake en smeer vervolgens de hele cake in met de resterende frosting