appelcake

Appelcake

Een heerlijke en eenvoudige appelcake die lekker fris is. Heerlijk bij een bakje koffie of thee of zomaar…deze appelcake wil je eigenlijk altijd wel eten zo lekker is ie! Bij dit recept is het handig als je eerst alle ingrediënten afgewogen klaar zet voordat je de appels gaat schillen en snijden, zo kun je het beslag gelijk maken zodra de appels geschild zijn en verkleuren de appels niet. Vet ook vast een cakevorm in. 


Je kunt eventueel de rozijnen weglaten in het recept (dat heb ik ook gedaan zoals je op de foto kunt zien) meestal maak ik de appelcake wel met rozijnen maar ik kreeg bezoek waar iemand bijzat die niet dol is op rozijnen dus toen heb ik ze weggelaten. De cake was ook toen prima te eten maar met is ook erg lekker dus kies zelf maar.

Appelcake recept appelcake

  • 2 grote goudrenetten (of andere stevige zoet zure appel)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen (even geweld in warm water en daarna goed uit laten lekken)

Appelcake maken 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in blokjes
  3. Zeef boven een beslagkom het zelfrijzend bakmeel, voeg de basterdsuiker, de bakpoeder, de eieren, het kaneelpoeder en de vanillesuiker toe en mix even door elkaar
  4. Laat de boter even smelten in een steelpannetje op het vuur en voeg dit bij het beslag, roer weer door
  5. Voeg als laatste de rozijnen en de appelblokjes toe en roer nogmaals goed door
  6. Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor 1 uur en 15 minuten
  7. Laat de cake afkoelen in het bakblik voordat je hem stort, door de appel blijft de cake wat vochtig
5 from 1 reviews
Appelcake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
: 1 cake
Ingrediënten
  • 2 grote goudrenetten (of andere stevige zoetzure appel)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen (even geweld in warm water en daarna goed uit laten lekken)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in blokjes
  3. Zeef boven een beslagkom het zelfrijzend bakmeel, voeg de basterdsuiker, de bakpoeder, de eieren, het kaneelpoeder en de vanillesuiker toe en mix even door elkaar
  4. Laat de boter even smelten in een steelpannetje op het vuur en voeg dit bij het beslag, roer weer door
  5. Voeg als laatste de rozijnen en de appelblokjes toe en roer nogmaals goed door
  6. Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor 1 uur en 15 minuten
  7. Laat de cake afkoelen in het bakblik voordat je hem stort, door de appel blijft de cake wat vochtig

 

3 thoughts on “Appelcake

  1. bonne

    lekker hoor goed recept

  2. Agnes Staal

    Heerlijk recept, en een succes bij familie en vriendinnen en heb de cake al diverse keren gemaakt. En het recept al diverse keren doorgegeven op verzoek van familie en vriendinnen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

vijf + 10 =

clear formSubmit