Appelcake

0 8.337

Een heerlijke en eenvoudige appelcake die lekker fris is. Heerlijk bij een bakje koffie of thee of zomaar…deze appelcake kan je eigenlijk altijd wel eten zo lekker is ie!

Bij dit recept is het handig als je eerst alle ingrediënten afgewogen klaarzet voordat je de appels gaat schillen en snijden, zo kun je het beslag gelijk maken zodra de appels geschild zijn en verkleuren de appels niet.

Vet ook vast een cakevorm in. 

Appelcake recept 

  • 1 kilo goudrenetten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen (even geweld in warm water en daarna goed uit laten lekker)

Appelcake maken 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in blokjes
  3. Zeef boven een beslagkom het zelfrijzend bakmeel, voeg de basterdsuiker, de bakpoeder, de eieren, het kaneelpoeder en de vanillesuiker toe en mix even door elkaar
  4. Laat de boter even smelten in een steelpannetje op het vuur en voeg dit bij het beslag, roer weer door
  5. Voeg als laatste de rozijnen en de appelblokjes toe en roer nogmaals goed door
  6. Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor 1 uur en 15 minuten
  7. Laat de cake afkoelen in het bakblik voordat je hem stort, door de appel blijft de cake wat vochtig
appelcake

Appelcake

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Cake recept

Ingrediënten

  • 1 kilo goudrenetten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen even geweld in warm water en daarna goed uit laten lekker

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in blokjes
  • Zeef boven een beslagkom het zelfrijzend bakmeel, voeg de basterdsuiker, de bakpoeder, de eieren, het kaneelpoeder en de vanillesuiker toe en mix even door elkaar
  • Laat de boter even smelten in een steelpannetje op het vuur en voeg dit bij het beslag, roer weer door
  • Voeg als laatste de rozijnen en de appelblokjes toe en roer nogmaals goed door
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor 1 uur en 15 minuten
  • Laat de cake afkoelen in het bakblik voordat je hem stort, door de appel blijft de cake wat vochtig

 

5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept