boerencake

Boerencake

Boerencake is een ouderwetse cake met een specifieke smaak en structuur. De ingrediënten voor boerencake verschillende niet zoveel van het basis cake recept maar soms is net de verhouding iets anders of de bereiding waardoor de cake toch net even anders van structuur en smaak is. Hoe je een ouderwetse boerencake maakt lees je hieronder.


Maak ook eens een lekkere citroencake of een carrot cake

Boerencake recept

  • 250 gram boter (ongezouten margarine of roomboter)
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met theelepel bakpoeder gemengd)
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml melk

Boerencake maken

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Vet een cakevorm in met wat boter of een bak spray
  3. Mix in een beslagkom de boter samen met de suiker en de vanillesuiker luchtig
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix kort door
  5. Zelf de bloem boven het beslag en mix nogmaals kort door
  6. Giet als laatste de melk erbij en mix het geheel tot een glad beslag
  7. Doe het beslag in de cakevorm en zet in het midden van de oven op een rooster
  8. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar
  9. Controleer na 45 min of de cake gaar is door er met een sate prikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen en nogmaals controleren
  10. Als de cake gaar is haal het bakblik uit de oven en laat de cake eerst 5-10 minuten afkoelen in het blik, stort de cake daarna op een rooster en laat verder afkoelen

Zo maak je zelf een boerencake

5 from 1 reviews
Boerencake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 250 gram boter (ongezouten margarine of roomboter)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met theelepel bakpoeder gemengd)
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml melk
  • 4 eieren
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Vet een cakevorm in met wat boter of een bak spray
  3. Mix in een beslagkom de boter samen met de suiker en de vanillesuiker luchtig
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix kort door
  5. Zelf de bloem boven het beslag en mix nogmaals kort door
  6. Giet als laatste de melk erbij en mix het geheel tot een glad beslag
  7. Doe het beslag in de cakevorm en zet in het midden van de oven op een rooster
  8. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar
  9. Controleer na 45 min of de cake gaar is door er met een sate prikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen en nogmaals controleren
  10. Als de cake gaar is haal het bakblik uit de oven en laat de cake eerst 5-10 minuten afkoelen in het blik, stort de cake daarna op een rooster en laat verder afkoelen

 

2 thoughts on “Boerencake

  1. J

    Hoe lang moet ik de boter ensuier mixen
    Dat staat er nooit bij wat erg belangrijk is dacht ik
    Graag advies

    • Cake Recept

      De boter en suiker moet je samen mixen tot de boter witter begint te worden, denk aan ongeveer 10 minuten mixen. Succes met bakken

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

10 − 4 =

clear formSubmit