Boerencake

5 133.879

Boerencake

Boerencake is een ouderwetse cake met een specifieke smaak en structuur. De ingrediënten voor boerencake verschillende niet zoveel van het basis cake recept maar soms is net de verhouding iets anders of de bereiding waardoor de cake toch net even anders van structuur en smaak is. Hoe je een ouderwetse boerencake maakt lees je hieronder.

Maak ook eens een lekkere citroencake of een carrot cake

Boerencake recept

  • 250 gram boter (ongezouten margarine of roomboter)
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met theelepel bakpoeder gemengd)
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml melk

Boerencake maken

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Vet een cakevorm in met wat boter of een bak spray
  3. Mix in een beslagkom de boter samen met de suiker en de vanillesuiker luchtig
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix kort door
  5. Zelf de bloem boven het beslag en mix nogmaals kort door
  6. Giet als laatste de melk erbij en mix het geheel tot een glad beslag
  7. Doe het beslag in de cakevorm en zet in het midden van de oven op een rooster
  8. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar
  9. Controleer na 50 min of de cake gaar is door er met een sate prikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen en nogmaals controleren (bij de meeste ovens duurt het ongeveer een uur
  10. Als de cake gaar is haal het bakblik uit de oven en laat de cake eerst 5-10 minuten afkoelen in het blik, stort de cake daarna op een rooster en laat verder afkoelen

Zo maak je zelf een boerencake

Boerencake

Boerencake

4.28 van 51 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Auteur: Cake Recept

Ingrediënten

  • 250 gram boter ongezouten margarine of roomboter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met theelepel bakpoeder gemengd
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml melk
  • 4 eieren

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet een cakevorm in met wat boter of een bak spray
  • Mix in een beslagkom de boter samen met de suiker en de vanillesuiker luchtig
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix kort door
  • Zelf de bloem boven het beslag en mix nogmaals kort door
  • Giet als laatste de melk erbij en mix het geheel tot een glad beslag
  • Doe het beslag in de cakevorm en zet in het midden van de oven op een rooster
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar
  • Controleer na 50 min of de cake gaar is door er met een sate prikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen en nogmaals controleren
  • Als de cake gaar is haal het bakblik uit de oven en laat de cake eerst 5-10 minuten afkoelen in het blik, stort de cake daarna op een rooster en laat verder afkoelen

 

5 Comments
  1. J zegt

    Hoe lang moet ik de boter ensuier mixen
    Dat staat er nooit bij wat erg belangrijk is dacht ik
    Graag advies

    1. Cake Recept zegt

      De boter en suiker moet je samen mixen tot de boter witter begint te worden, denk aan ongeveer 10 minuten mixen. Succes met bakken

  2. Pieter zegt

    5 sterren
    Hij is makkelijk te maken en echt heerlijk

  3. Eline zegt

    4 sterren
    Heerlijk recept! Ik heb er nog wel een snufje zout door gedaan en de baktijd moest bij mijn oven wel ongeveer 60 minuten ????

  4. Mirjam uit Amsterdam zegt

    Staat nu in de oven voor vanavond bij de thee en koffie 🙂 Ik heb alleen iets minder suiker gebruikt en witte basterdsuiker in plaats van fijne kristalsuiker, omdat ik geen kristalsuiker meer had. En een eetlepel vanille-extract. Ben benieuwend naar het resultaat! Makkelijk en snel recept. Bedankt!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept