bananencake

Bananencake

Bananencake is een heerlijke cake om ook eens te maken. Het is een heel andere cake dan bijvoorbeeld het basis cake recept maar erg lekker. Ik heb door deze bananencake walnoten gedaan maar bv pecannoten zijn ook superlekker om eens te proberen. Wil je de bananencake een meer chocoladesmaak mee geven voeg dan aan de cake 30 gram cacoa toe. (eventueel ook extra nog 50 gram chocoladedruppels, dit is ook erg lekker).


Hou je van cake met fruit kan dan ook eens bij het recept voor rabarbercake of citroencake.

Bananencake recept

  • 115 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 230 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 60 gram walnoten grof gehakt

Bananencake bakken

  1. Vet een cakeblik in met wat boter of een bakspray
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Smelt de boter in een pannetje op zacht vuur
  4. Meng in een mengkom de bloem, koekkruiden, bakpoeder en de suiker door elkaar
  5. Breek de eieren boven een andere kom en kluts ze samen met de gesmolten boter door elkaar
  6. Prak de banaan fijn met een vork en voeg ook bij het ei/botermengsel
  7. Giet dit bij het bloemmengsel en meng het geheel goed door elkaar
  8. Spatel als laatste de gehakte walnoten erdoor en giet het beslag in het ingevette cakeblik
  9. Zet het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar (controleer met een sateprikker, prik in de cake, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen)
  10. Haal als de cake gaar is uit de oven, stort op een taartrooster en laat verder afkoelen

Bananencake maken

5 from 1 reviews
Bananencake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 115 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 230 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 60 gram walnoten grof gehakt
Bereiding
  1. Vet een cakeblik in met wat boter of een bakspray
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Smelt de boter in een pannetje op zacht vuur
  4. Meng in een mengkom de bloem, koekkruiden, bakpoeder en de suiker door elkaar
  5. Breek de eieren boven een andere kom en kluts ze samen met de gesmolten boter door elkaar
  6. Prak de banaan fijn met een vork en voeg ook bij het ei/botermengsel
  7. Giet dit bij het bloemmengsel en meng het geheel goed door elkaar
  8. Spatel als laatste de gehakte walnoten erdoor en giet het beslag in het ingevette cakeblik
  9. Zet het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar (controleer met een sateprikker, prik in de cake, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen)
  10. Haal als de cake gaar is uit de oven, stort op een taartrooster en laat verder afkoelen

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

9 − 5 =

clear formSubmit