Arretjescake
Arretjescake is denk ik 1 van de simpeltje “cake”recepten die er zijn. Het is niet echt een cake maar heeft wel de vorm van een cake omdat je arretjescake in een cakeblik maakt. Uiteraard kun je het ook in een andere vorm maken. Voor arretjescake heb je geen oven nodig want er hoeft niks gebakken te worden. Het is leuk om met kinderen te maken en het is ook nog eens snel klaar. Al moet de cake wel even 2 uur in de koelkast.
Arretjescake recept
- 200 gram biscuitjes/volkorenkoekjes
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram boter
- 50 gram pure chocolade
- 60 gram cacaopoeder
Arretjescake maken
- Vet de cakevorm in en leg er een stuk bakpapier in
- Smelt de boter in een steelpannetje op zacht vuur
- Meng door de boter de cacao en de basterdsuiker
- Smelt de chocolade en roer deze door het mengsel
- Breek de koekjes boven het mengsel en roer nogmaals goed door, doe het in een cakeblik en druk het geheel goed aan
- Zet het cakeblik 2 uur in de koelkast en haal dan de cake uit de vorm, snijd met een scherp mes de arretjescake in plakken
Ingrediënten
- 200 gram biscuitjes/volkorenkoekjes
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram boter
- 50 gram pure chocolade
- 60 gram cacaopoeder
Werkwijze
- Vet de cakevorm in en leg er een stuk bakpapier in
- Smelt de boter in een steelpannetje op zacht vuur
- Meng door de boter de cacoa en de bastersuiker
- Smelt de chocolade en roer deze door het mengsel
- Breek de koekjes boven het mengsel en roer nogmaals goed door, doe het in een cakeblik en druk het geheel goed aan
- Zet het cakeblik 2 uur in de koelkast en haal dan de cake uit de vorm, snijd met een scherp mes de arretjescake in plakken